Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Αρχική

Τι αποφασίστηκε στην ημερίδα «Κίνησης Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης»;

Δικαιοσύνη προανήγγειλε ο Παναγιώτης Πικραμμένος. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν σε ημερίδα της «Κίνησης Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης»
Την ίδρυση παρατηρητηρίου για τη Δικαιοσύνη, το οποίο θα συγκεντρώσει στοιχεία που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός νέου δικαστικού χάρτη για τη χώρα προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Πικραμμένος μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε η «Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης.

«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η αργή και μη ορθή απονομή της Δικαιοσύνης διασπά την κοινωνική συνοχή, κάνει τον πολίτη να μην έχει εμπιστοσύνη στο Κράτος Δικαίου και τελικά στην ίδια την Δημοκρατία», τόνισε ο κ. Πικραμμένος.

Στην ημερίδα με θέμα «πέντε νομικοί συζητούν για την βραδύτητα στην απονομή της Δικαιοσύνης και προτείνουν λύσεις», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κεντρικοί ομιλητές ήταν , ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος, ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Σπύρος Βλαχόπουλος, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) Παναγιώτης Περάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων Δημήτρης Βασιλείου.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button