Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Το αλμυρό κέικ των «διακοσίων»

Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά

Υλικά-200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
-200 γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
-4 αβγά
-2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) σε βαθύ μπολ μέχρι να γίνει αφράτο. Κατόπιν, ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τριμμένο τυρί, το ζαμπόν, το γιαούρτι, τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Εξακολουθούμε να χτυπάμε μέχρι να επιτύχουμε ένα μείγμα ομογενές. Αλείφουμε μια μέτρια φόρμα για κέικ με λίγο βούτυρο, την αλευρώνουμε ελαφρά και παντού, και μεταφέρουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε το κέικ στους 180°C για 25 λεπτά.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κεφαλοτύρι με φέτα και να προσθέσουμε μερικές ελιές ψιλοκομμένες. Σε αυτήν την περίπτωση, θα αλλάξουμε μυρωδικό, βάζοντας στο κέικ μας δεντρολίβανο ή ρίγανη.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button