Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τουριστικός πράκτορας ξεκινά υποβρύχιες εκδρομές στο ναυάγιο του Τιτανικού

Μια κρουαζιέρα διαφορετική από τις άλλες! Απ’ τον Μάιο του ερχόμενου έτους η Blue Marble Private θα ξεναγεί με υποβρύχιο τους τουρίστες στο βυθό του Ατλαντικού σε βάθος τεσσάρων χιλιομέτρων.

Το πακέτο των οκτώ ημερών απευθύνεται, πάντως, σε όσους έχουν παχιά πορτοφόλια, αφού το εισιτήριο για μια απ’ τις εννέα θέσεις κάθε εκδρομής κοστίζει περί τα 100.000 ευρώ.

 

Το ταξίδι αρχίζει απ’ τις ακτές του Νιουφάουντλαουντ στον Καναδά.

Ένα ελικόπτερο ή υδροπλάνο θα μεταφέρει τους επιβάτες σ’ ένα γιοτ, όπου θα περάσουν το πρώτο διήμερο εκπαιδευόμενοι στα συστήματα του σκάφους από επιστήμονες και εξειδικευμένο προσωπικό. Στη συνέχεια θα μπορούν να λάβουν μέρος σε μαθήματα προσανατολισμού στο βυθό και θα μπορούν να βοηθούν το πλήρωμα στο χειρισμό του σόναρ και του υποβρύχιου συστήματος πλοήγησης.

Η περιπέτεια αρχίζει την τρίτη μέρα. Οι επιβάτες, τρεις κάθε φορά, θα επιβιβαστούν σ’ ένα βαθυσκάφος από τιτάνιο και ανθρακονήματα, που θα κατευθυνθεί στο βυθό προς το ναυάγιο του Τιτανικού.

Προσπαθώντας να προσελκύσει το ενδιαφέρον των τουριστών η Blue Marble Private αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι «το ναυάγιο του Τιτανικού το επισκέφθηκαν πολύ λιγότεροι άνθρωποι απ’ ό,τι εκείνοι που πήγαν στο διάστημα ή ανέβηκαν στο όρος Έβερεστ.»

Ο Τιτανικός βυθίστηκε μετά την πρόσκρουσή του σε παγόβουνο στις 15 Απριλίου του 1912 στο παρθενικό του ταξίδι απ’ το Σαουθάμπτον της Βρετανίας προς τη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές πάνω από 1.500 από τους 2.224 επιβαίνοντες.

Η λίστα των επιβατών του υπερωκεάνιου περιλάμβανε κάποιους απ’ τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη της εποχής εκείνης αλλά και εκατοντάδες εμιγκρέδες απ’ τη Βρετανία, την Ιρλανδία κι ολόκληρη την Ευρώπη που ταξίδευαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο.

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button