Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο θα στολίζουν πια καμπίνες σε σχήμα προβοσκίδας ελέφαντα

Η Kamvari Architects σχεδιάζει επιμήκεις καμπίνες για τον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο που θυμίζουν προβοσκίδα ελέφαντα. Από την Ηλιάνα Φασόλη.

Η Kamvari Architects με το studio της να έχει στο Λονδίνο κέρδισε σε ένα διαγωνισμό για να σχεδιάσει επιμήκεις καμπίνες για τον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο, τον πιο μακρύ σιδηρόδρομο του κόσμου και οι καμπίνες αυτές θυμίζουν προβοσκίδα ελέφαντα.Θα φτιάξει καμπίνες για να διευκολύνει τους χιλιάδες επιβάτες που χρησιμοποιούν τη διαδρομή των 9.289 χιλιομέτρων του εν λόγω μέσου καθώς συνδέει τη Μόσχα με τη Ρωσική Άπω Ανατολή, ενώ το τελικό πόνημα θα συνδυάζει τις παραδοσιακές τεχνικές ξυλοκοπτικής με την κίνηση και τους σχηματισμούς του τρένου.

Από τη μια πλευρά υπάρχει η παραδοσιακή καμπίνα και από την άλλη καταλήγει υψωμένη προς τον ουρανό. Η προσέγγιση του σχεδίου μας έχει ως βάση την κομψότητα, εξηγεί ο Omid Kamvari, Διευθυντής της Kamvari Architects.

Στόχος μας είναι να φτιάξουμε κάτι με τον παραδοσιακό τρόπο ο οποίος θα συνδυαστεί με τη δυναμική της φύσης του σταθμού προκειμένου να εκφράσει την ταχύτητα του τρένου εναντίον της αμεταβλητότητας των σταθμών συνθέτοντας ένα παραδοσιακό εσωτερικό με αξίες, προσθέτει.

Tα projects δημιουργήθηκαν από την CDS NORD σε συνεργασία με τον Bee Breeders, διοργανωτή διαγωνισμών, ενώ οι κριτές επαίνεσαν το σχέδιο της Kamvari Architects καθώς είναι τόσο εργονομικό όσο και δεμένο με την ιστορία του σιδηρόδρομου.

Πέντε από τις καμπίνες θα ξεκινήσουν να σχεδιάζονται στις αρχές του 2018, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες βάσει του Omid Kamvari, ενώ άλλες προτάσεις αφορούν στη δημιουργία ενός μουσείου mammoth.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button