Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Τι συμφώνησαν Τσίπρας- Καμμένος για εκλογικό νόμο και Συνταγματική Αναθεώρηση

Υπέρ ενός σταθερού εκλογικού συστήματος που θα προβλέπει αναλογικότερη εκλογή τάχθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμύνης στην κατ ιδίαν συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που ξεκινά ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς.

‘Οι ΑΝΕΛ θα καταλήξουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κοινή κυβερνητική πρόταση ‘, ανέφερε ο κ. Καμμένος στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί κοινή συνισταμένη και με άλλες πολιτικές δυνάμεις, με εξαίρεση τη ΝΔ, που ο πρόεδρος της έχει κάνει συγκεκριμένες σχετικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι κκ Τσίπρας- Καμμένος συμφώνησαν στην ανάγκη για μόνιμο αναλογικό εκλογικό σύστημα, κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και για μια ριζική και σε βάθος συνταγματική αναθεώρηση.

Ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Π. Καμμένος παρουσίασε τις θέσεις των ΑΝΕΛ για ψήφο στα 17, εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό και ψήφο στους ομογενείς. Ο πρωθυπουργός, φέρεται να του απάντησε ότι σε πολλά από αυτά μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος.

Ν.Ζορμπά

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button