Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Πολιτική

Τι δημοσίευσε στην σελίδα του ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός σχετικά με την βοήθεια πρός τους αγρότες;

Δείτε την δυναμική παρέμβαση στην βουλή.

 

???? Ερώτηση που συνυπογράφω και αφορά σε ένα ζήτημα πολύ σημαντικό και για την Κορινθία, ενώ απαιτεί άμεση παρέμβαση για την διασφάλιση της βιωσιμότητας των ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ.

???? Ζητάμε από το Υπουργείο άμεσες ενέργειες:

1. Να προχωρήσουν στην διαγραφή μέρους των χρεών των αγροτών που προκύπτουν από τους εν λόγω λογαριασμούς της ΔΕΗ και να γίνει διευθέτηση του υπολοίπου, μέσω γενναίων δόσεων.

2. Να λάβουν αποφάσεις για την ανακούφιση των αγροτών από τις υψηλές τιμές του αγροτικού ρεύματος με καίριες παρεμβάσεις, ώστε να επανεκκινήσει απρόσκοπτα η αγροτική παραγωγή και να ανακουφιστούν από ένα μέρος του καλλιεργητικού κόστους οι αγρότες, που η κρίση ακρίβειας τους αποτρέπει ουσιαστικά από το να συνεχίσουν την παραγωγή αλλά και να ζήσουν.

3. Να προσδιορίσουν πότε σκοπεύουν να προκηρύξουν τα μέτρα του ΠΑΑ αλλά και όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε, να μειωθεί, μέσω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών (net metering) το κόστος της ενέργειας στην αγροτική παραγωγή.

4. Να προχωρήσουν σε ένα συνεκτικό και αποτελεσματικό σχέδιο για την διαγραφή μεγάλου μέρους των συνολικών χρεών των ΤΟΕΒ- ΓΟΕΒ της χώρας και μια γενναία ρύθμιση του υπολοίπου, ώστε να καταστούν εκ νέου βιώσιμοι οι Οργανισμού και να σταθούν στο πλευρό των χειμαζόμενων αγροτών μας.

Συριζα – Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας
ΑγροτικοςΣυλλογος Κορινθίας

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button