Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Της έσωσαν τη ζωή και ανταπέδωσε με σχολεία και φυτώρια

Η ζωή είναι ένα μοναδικό δώρο. Ελάχιστοι άνθρωποι το εκτιμούν και ακόμη λιγότεροι αντιλαμβάνονται τη σημασία του, αν δεν έχουν βιώσει μία πραγματική εμπειρία. Η Βρετανίδα Λίντα Γκρίνσλαντ συγκαταλέγεται στη λίστα εκείνων των ανθρώπων που έφτασαν κοντά στο θάνατο, αλλά κατάφεραν να επιζήσουν και να αναθεωρήσουν τον τρόπο που αντιμετώπιζαν το δώρο της ζωής.

Η 61χρονη σήμερα γυναίκα κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της στην Κένυα, όταν οι κάτοικοι ενός χωριού την περισυνέλεξαν, τη φρόντισαν και της έσωσαν τη ζωή. Εκείνη για να ανταποδώσει τη μεγαλοψυχία τους, φρόντισε να τους παράσχει ένα σπουδαίο δώρο. Δαπάνησε πάνω από ένα εκατ. λίρες, προκειμένου να κατασκευαστούν δύο σχολεία και δύο φυτώρια. Πρόσφερε, δηλαδή, γνώση και ένα μέλλον σε δεκάδες παιδιά, αλλά και το φαγητό, που τόσο έχουν ανάγκη. Τα πολυτιμότερα αγαθά για έναν άνθρωπο…

Η Βρετανίδα απολάμβανε τις διακοπές της στην Κένυα, όταν καταπλακώθηκε από δέντρο στην περιοχή του Τιμπουανί, κοντά στη Μομπάσα. Όταν ξύπνησε, βρισκόταν στο νοσοκομείο. Αμέσως ρώτησε τι είχε συμβεί. Όταν την ενημέρωσαν ότι είχε χτυπηθεί άσχημα και ότι οι κάτοικοι ενός χωριού την είχαν φροντίσει και την είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο, άλλαξε η κοσμοθεωρία της, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Η Λίντα Γκρίνσλαντ πήρε την απόφαση να αφιερώσει τη ζωή της στη φροντίδα αυτών των ανθρώπων. Η 61χρονη γυναίκα δαπάνησε σχεδόν 1,2 εκατ. λίρες, κτίζοντας δύο σχολεία και δύο φυτώρια, προκειμένου να αποκτήσουν οι ντόπιοι πρόσβαση στη μάθηση και στην καλλιέργεια των απαιτούμενων για τη δύσκολη επιβίωσή τους στην αφρικανική χώρα.

Η Βρετανίδα επισκέπτεται δύο φορές το χρόνο την περιοχή, ώστε να καλύπτει ανάγκες που προκύπτουν. «Στο νοσοκομείο είχαν πολύ διαθέσιμο χρόνο να σκεφτώ και να συνειδητοποιήσω ότι αυτό είχε συμβεί για έναν λόγο», τόνισε η 61χρονη γυναίκα, εξηγώντας τι ήταν αυτό που την ώθησε να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button