Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα ζεματάμε στο βραστό νερό για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το κουρκούτι. Ρίχνουμε τη φέτα στο αλεύρι, το κρεμμύδι, λίγο πιπέρι, αλάτι, κύμινο, προσθέτουμε τα δύο αβγά και μια πρέζα σόδα.
Υλικά
2 πράσα
1 ποτήρι νερό
2 αβγά
250 γραμμάρια αλεύρι
300 γραμμάρια τριμμένη φέτα
1 κρέμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
κύμινο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα πράσα και τα ζεματάμε στο βραστό νερό για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε το κουρκούτι. Ρίχνουμε τη φέτα στο αλεύρι, το κρεμμύδι, λίγο πιπέρι, αλάτι, κύμινο, προσθέτουμε τα δύο αβγά και μια πρέζα σόδα.
Πετάμε στο καυτό λάδι κουταλιές κουρκούτι μας και αφήνουμε να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά, τους στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς.
dogma.gr