Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τηγανίτες με μήλο

Υλικά για 4-6 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Αναμονή 2 ώρες
Μαγείρεμα 5 λεπτά

Υλικά

-2 μήλα πράσινα
-100 γρ. αλεύρι
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
-2 κουτ. σούπας λάδι
-2 κουτ. σούπας αμαρέτο λικέρ
-2 κρόκους αβγού
-2 ασπράδια
-1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
-1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα)
-λάδι για το τηγάνισμα
Για πασπάλισμα
-μπόλικη άχνη

Eκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες οριζοντίως. Τα βάζουμε σε μπολ με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το αλεύρι με τους κρόκους, τη βανίλια, το λάδι, το αμαρέτο, το ξύσμα και τη ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων με ελαφρές κινήσεις. Στραγγίζουμε τα μήλα και τα βουτάμε στον χυλό. Τηγανίζουμε σε πολύ ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο μεριές. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button