Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

«Τελεσίγραφο» Τραμπ προς Κούβα

Ανησυχία προκάλεσε το tweet του Ντόναλντ Τραμπ για την Κούβα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος σκοπεύει να κρατήσει ιδιαίτερα σκληρή στάση απέναντι στον Ραούλ Κάστρο και να «γκρεμίσει» την συμφωνία-ορόσημο του Μπαράκ Ομπάμα με το νησί της Καραϊβικής.

Σε tweet του, ο Τραμπ έγραψε σήμερα ότι εάν η Κούβα είναι απρόθυμη να κάνει μια καλύτερη συμφωνία για τον κουβανικό λαό, τον κουβανο-αμερικανικό λαό, και τις ΗΠΑ ως σύνολο τότε θα τερματίσει τη συμφωνία.

Η Kellyanne Conway, επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ και στενή σύμβουλός του, σχολίασε το Σαββατοκύριακο στη στάση του νεοεκλεγέντα Αμερικανού προέδρου στο κουβανικό ζήτημα. «Το άνοιγμα διπλωματικών σχέσεων με την Κούβα είναι ένα θέμα στο οποίο ο Τραμπ είναι ανοιχτός αλλά δεν έχουμε λάβει τίποτα από την κουβανική πλευρά…» είπε η ίδια, και συμπλήρωσε: «Επιτρέπουμε τις επιβατικές πτήσεις. Προσποιούμαστε ότι κάνουμε μπίζνες με τον κουβανικό λαό αλλά στην πραγματικότητα κάνουμε μπίζνες με την κουβανική κυβέρνηση και τον κουβανικό στρατό. Συνεχίζουν να ελέγχουν τα πάντα».

Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για την κυβέρνηση Ομπάμα.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button