Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τα νούμερα και τα… «νούμερα»!

Θάνος Οικονομόπουλος

Συνηθίζουμε να λέμε, κάθε φορά που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το τι έχουμε να πληρώσουμε, «αυτά, είναι τρελά νούμερα».

Μόνο που τρελά νούμερα, δεν υπάρχουν. Υπάρχουν τρελοί άνθρωποι που μας τα φορτώνουν! Τον κακό, μοχθηρό, απατεώνα, πάντα υπάρχει κάποιος τρόπος να τον χειριστείς . Τον τρελό (και τον βλάκα…), αυτόν που ο λαός αποκαλεί «νούμερο», είναι αδύνατον να τον αντιμετωπίσεις, γιατί είναι απρόβλεπτες οι αντιδράσεις του…

Διάβασα σε μια μελέτη τις προάλλες, ότι ότι από το ετήσιο εισόδημα του μέσου Έλληνα, το 60%… εξαφανίζεται από τους φόρους (εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κ.λ.π.) και τις εισφορές που υποχρεωτικά καταβάλλει- στις οποίες έχουν προστεθεί οι… μονιμοποιημένες «έκτακτες» και «αλληλεγγύης»… Το 60%! Και από το υπόλοιπο 40%, καλείται να πληρώσει νοίκι (ή στεγαστικό δάνειο), φως, νερό, τηλέφωνο, φαγητό, κοινόχρηστα, απρόβλεπτα έξοδα (πανάθεμα τα!), φροντιστήρια ή σπουδές παιδιών σε άλλη πόλη, τέλη κυκλοφορίας για το αυτοκίνητό του και πάει λέγοντας. Σημειώστε ότι ο υπολογισμός, έχει γίνει πριν αρχίσουν να ισχύουν οι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αυξημένα τέλη, διάφορα «ισοδύναμα» που ετοιμάζονται να επιπέσουν επί των κεφαλών μας. Σημειώστε και υπολογίστε πόσο θα… καταντήσει αυτό το γλίσχρο 40% που μας «απομένει» για να ζήσουμε….

Πίσω στα… νούμερα: Μέχρι τέλος του χρόνου, ο Έλληνας καλείται να πληρώσει μαζεμένα υποχρεώσεις (περσινό φόρο εισοδήματος,τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ της επιχείρησής του -ακόμη και από ανείσπρακτα τιμολόγια- ακόμη και…αναδρομική προκαταβολή φόρου!), για τις οποίες τα όσα θα εισπράξει ως μισθωτός, συνταξιούχος η μικροεπιχειρηματίας μέχρι τότε, δεν του φθάνουν ούτε για…ζήτω! Και, προφανέστατα, δεν θα πληρώσει, τα πρόστιμα και οι υπερημερίες θα αυξήσουν τις υποχρεώσεις, τα δημόσια έσοδα θα σημειώσουν (περαιτέρω…) υστέρηση, τις νέες “μαύρες τρύπες” θα κληθούμε να… πληρώσουμε με «ισοδύναμα» ή πρόσθετες φορολογίες και…«κόκκινη κλωστή δεμένη στην τυλιγμένη, δώσ’ της κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν’ αρχινίσει»!

Την βλακεία με το ΦΠΑ στην εκπαίδευση, πάνε να την… πατσίσουν με «ισοδύναμο» την αύξηση τελών κυκλοφορίας (ακούγονται θεόμουρλα σενάρια, που απειλούν να στείλουν για κατάθεση πινακίδων δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες, οπότε θα χαθούν τα… προϋπολογιζόμενα μεγαλύτερα έσοδα, και γι’ αυτό -λένε- σκέπτονται να καθιερώσουν… «τέλος ακινητοποίησης»-οι τύποι δεν παίζονται…)! Για να μην εξαθλιωθούν τελείως οι συντάξεις από το… Κατρουγκάλειο «ασφαλιστικό», σκέπτονται να… αυξήσουν τις εισφορές σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, με άμεσο κίνδυνο την εκτόξευση σε νέα ύψη της ανεργίας… Κάποιοι «εγκέφαλοι» στο οικονομικό επιτελείο, δεν αποκλείουν την «έκτακτη» πρόσθετη φορολόγηση των (ελάχιστων) κερδοφόρων επιχειρήσεων, να γίνουν κι’ αυτές ελλειμματικές, να κλείσουν και να… ολοκληρωθεί ο νεοκομμουνιστικός μετασχηματισμός»!

Θα πείτε: «καλά να πάθετε, ας ψηφίζατε…ΣΥΡΙΖΑ, να μην σας νοιάζουν όλα αυτά!» Εδώ ο βουλευτής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, το είπε καθαρά ο άνθρωπος: «αυτές οι επιβαρύνσεις, δεν έχουν για μας πολιτικό κόστος, αφού δεν… αφορούν τους ψηφοφόρους μας!» Το ερώτημα, βεβαίως, είναι γιατί δεν τους αφορούν; Επειδή δεν στέλνουν τα παιδιά τους φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία, είναι άστεγοι και δεν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, άνεργοι και δεν καταβάλλουν «έκτακτες εισφορές» (“όραμα” που οσονούπω θα γίνει πραγματικότητα για την κοινωνία που βλέπει… εξίσωση επί τα χείρω!), μεσοεπιχειρηματίες με οριακά κέρδη, ή αντίθετα επειδή είναι όλοι…Φλαμπουράρηδες, Σταθάκηδες, Τσακαλώτοι, με καταθέσεις εκατομμυρίων στην ημεδαπή και την αλλοδαπή, αλλά και με πλήθος μετοχών σε εταιρίες;

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button