Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τα κοσμήματα με σχοινιά από τη Ν.Αφρική που τρέλαναν μέχρι και τη Vogue! (φωτό)

Η Τέχνη φοριέται και αυτό έχουν αποδείξει δεκάδες σχεδιαστές, οι οποίοι δημιουργούν τον δικό τους κόσμο μέσα από ρούχα και κοσμήματα. Στη Νότια Αφρική την Τέχνη μετουσιώνει σε κοσμήματα η Katherine-Mary Pichulik, που έγινε το αγαπημένο παιδί της μόδας.
Ξεφυλλίζοντας τη Vogue τόσο την ισπανική όσο και τη βρετανική έκδοση, το μάτι του αναγνώστη θα «πέσει» σε περίτεχνα χρωματιστά σχοινιά, με χρυσό και πολύτιμους λίθους. Οι fashionistas του κόσμου, τότε, αναγνωρίσουν το brand Pichulik και όσοι δεν ξέρουν το μαθαίνουν, ξαθώς εντυπωσιάζονται από τα εντυπωασιακά κοσμήματα.
Από το στούντιό της στο Γούντστοκ του Κέιπ Τάουν, η σχεδιάστρια μιλά στο CNN και εξηγεί πως ο συμβολισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργίας της. «Εργάζομαι με πολύτιμους λίθους και αντικείμενα, που το καθένα έχει τη δική του σημασία», λέει.
Αχάτης από το Μαλί, φυλαχτά Touareg και τουρκικά Τοτέμ: τα Pichulik είναι μια πολιτιστική «καρακάξα», που συνδυάζει υλικά διάφορων τόπων.
«Νομίζω πως πάντα φτιάχνω τα κοσμήματα τυχαία», αναφέρει η Katherine-Mary.
«Γεννήθηκα το 1987 και έτσι μεγάλωσα με το στιλ της μητέρας μου ήταν από εκείνη την εποχή… Σγουρά μαλλιά και πολλά κοσμήματα. Ηταν η εποχή με τις επικές βάτες, τα βιολετί, μανταρινί, βυσσινί και κόκκινα χείλη και τα πολύ μεγάλα χρυσά σκουλαρίκια», θυμάται.
Η μητέρα της είχε ένα κουτί με σπασμένα κοσμήματα, με την Katherine-Mary να τα παίρνει και να φτιάχνει τα δικά της. Ο πατέρας ενός πρώην συντρόφου της ήταν αυτός που την έφερε σε επαφή με τα σχοινιά. Είχε ένα κατάστημα που προμήθευε τον κλάδο της ιστιοπλοΐας, κάποια στιγμή της είπε να παίξει με αυτά και σήμερα αποτελεί έναν από τους βασικούς προμηθευτές της.
Ομως, μέσα σε όλα αυτά πηγή έμπνευσής της ήταν η γιαγιά της. «Συνήθιζε να ταξιδεύει σε όμορφα μέρη και όταν επέστρεφε, έφερνε φανταστικά κοσμήματα που στόλιζαν τον θώρακα», αναφέρει.
«Μου αρέσει η ιδέα πως κάτι όπως το κόσμημα μπορεί να εμπνέει μία έννοια, να εμπνέει την επούλωση και συναισθήματα. Νομίζω είμαι αρκετά ποιητική όσο κάτι γίνεται», δηλώνει.
Η σχεδιάστρια εμπνέεται από την στενή σχέση της γυναίκας με το κόσμημα. Μιλάει για τα ταξίδια, της, τη μητέρα, τη γιαγιά της και τους ανθρώπους που αγάπησε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button