Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τα δίνει όλα ο Σταθάκης στην «Ελληνικός Χρυσός» -Αλλαγή στάσης από την κυβέρνηση μετά την απομάκρυνση Σκουρλέτη

Η αλλαγή ηγεσίας στο υπ. Περιβάλλοντος αποτέλεσε το έναυσμα για την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης έναντι της «Ελληνικός Χρυσός» και την επένδυσης στις Σκουριές.

Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης έβαλε την υπογραφή του και έδωσε το «πράσινο φως» για την κατασκευή της μονάδας εμπλουτισμού, εγκρίνοντας το τροποποιητικό προσαρτήματος της τεχνικής μελέτης της εταιρείας.

Η συγκεκριμένη αίτηση της εταιρείας είχε υποβληθεί από πέρυσι τον Μάιο στη Γενική Διεύθυνση Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ για την έγκριση του συμπληρωματικού -τροποποιητικού τεύχους και παρέμενε στα συρτάρια του προκατόχου του κ.Σταθάκη, Πάνου Σκουρλέτη.

Με την έγκριση του υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας επιτρέπεται πλέον η χωροθέτηση του εργοστασίου, αφού προηγουμένος επικαιροποιηθεί ο φάκελος για την άδεια δόμησης από την Πολεοδομία.

Υπενθυμίζεται, ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία είχε ζητήσει την αλλαγή χωροθέτησης δευτερευουσών εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, αλλά ο Π. Σκουρλέτης δεν είχε υπογράψει.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα της Eldorado Gold, της μητρικής εταιρείας της Ελληνικός Χρυσός, η παραγωγή από το μεταλλείο των Σκουριών θα ξεκινήσει το 2019 και η παραγόμενη ποσότητα τοποθετείται σε 6.200 τόνους.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button