Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Ταρτάκια με πραλίνα, μπανάνα και αμύγδαλο

Υλικά

Για τη βάση

    • 400γρ. αλεύρι
    • 100γρ. ζάχαρη άχνη
    • 2 καψουλάκια βανιλίνη
    • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
    • 160γρ. βούτυρο
    • 2 αβγά

Για τη γέμιση

  • 500γρ. άλειμμα πραλίνας
  • 2 μπανάνες ώριμες
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 100γρ. αμύγδαλο φιλέ
Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για να ετοιμάσετε τη βάση: Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι, το βούτυρο και τα αβγά και ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Παίρνετε μπαλάκια ζύμης και με τα δάχτυλα σας πιέζετε και καλύπτετε τη βάση και τα πλαϊνά από 12 μικρές ατομικές φόρμες τάρτας. Τρυπάτε τη ζύμη με πιρούνι. Βάζετε και τις φόρμες σε ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Βγάζετε τα ταρτάκια από το φούρνο και τις αφήνετε στην άκρη. Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες, όχι πολύ λεπτές και τις ραντίζετε με το χυμό λεμόνι.

Γεμίζετε τα ταρτάκια με πραλίνα, στρώνετε από πάνω τις μπανάνες, πασπαλίζετε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη. Αφήνετε τα ταρτάκια να κρυώσουν ελαφρώς και σερβίρετε.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button