Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τέλος οι εσώκλειστοι σπουδαστές Αστυνομίας

Το τέλος της εσώκλειστης φοίτησης των περισσοτέρων σπουδαστών των Σχολών Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε χθες από την Αμυγδαλέζα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ικανοποιώντας ένα αίτημα των σπουδαστών και των οικογενειών τους που χρονίζει εδώ και δυο δεκαετίες ο υπουργός ανακοίνωσε ο ίδιος στους σπουδαστές της Σχολής την απόφασή του σχετικά με τις αλλαγές στη διαμονή και τη σίτισή τους, την οποία επιφέρει η απόφαση που υπέγραψε πριν από τρεις ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τόσκας ανακοίνωσε ότι στο εξής οι δόκιμοι Υπαστυνόμοι της Β’, Γ’ και Δ’ τάξης της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας θα έχουν τη δυνατότητα, μετά τη λήξη του ημερήσιου προγράμματος, να εξέρχονται, να διαμένουν και να σιτίζονται εκτός της Σχολής.

Με την απόφαση, ο υπουργός ευελπιστεί -όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες- ικανοποιεί ένα αίτημα που επί δύο σχεδόν δεκαετίες εκκρεμούσε προς ρύθμιση, ότι θα γίνει ένα σοβαρό βήμα προς την ενδυνάμωση της δημοκρατικής νοοτροπίας στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και την ουσιαστικότερης επαφής των σπουδαστών με την κοινωνία.

Εξάλλου ο ίδιος ο υπουργός στη χθεσινή του ομιλία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σκοπός μας είναι να παράγουμε αξιωματικούς χρήσιμους στην κοινωνία και στο λαό, άρα πρέπει να έχουν τη μόρφωση και την κοινωνικοποίηση που απαιτείται».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button