Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Τάρτα λεμόνι, πασχαλινή

Μαζί με τον πλούσιο μπουφέ της Κυριακής του Πάσχα, σας προτείνω το ιδανικό γλυκό που στρώνει τη γεύση του κρέατος και βοηθάει την χώνεψη. Μια τάρτα λεμόνι, ελαφριά.

Πρέπει να ξεκινήσετε την προετοιμασία της τάρτας από την προηγούμενη ημέρα, με την κρέμα. Αυτό σας βοηθάει να ετοιμάσετε την τάρτα, ανήμερα του Πάσχα, σε λίγα λεπτά!

Υλικά

  • 1 ζύμη ποιοτική για γλυκά
  • 3 αυγά
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 150 γραμμάρια χυμό λεμονιού (περίπου 3 λεμόνια)
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 270 γραμμάρια βούτυρο, μαλακό

Εκτέλεση

  • Ανακατέψτε καλά τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού σε ένα μπολ
  • Βάλτε το μπολ σε μπεν μαρί, αφήστε να βράσει για 30 λεπτά, ανακατέψτε συχνά ώστε η κρέμα να παχύνει
  • Βγάλτε το μπεν μαρί, αφήστε το μείγμα να γίνει χλιαρό
  • Τότε ρίξτε το βούτυρο και ανακατέψτε απαλά με έναν αυγοδάρτη, ώσπου να λιώσει
  • Βάλτε το μίξερ χειρός μέσα στο μπολ και μιξάρετε προσεκτικά, επί 5 λεπτά, ώσπου η κρέμα να γίνει ομοιόμορφη και λεία
  • Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο 24 ώρες πριν την χρησιμοποιήσετε (διότι αυτή η κρέμα δεν θα ψηθεί)
  • Ανοίξτε τη ζύμη σε ταψάκι και κάντε τρυπούλες με ένα πηρούνι
  • Φροντίστε το ταψάκι σας να μην είναι τεράστιο, ώστε η κρέμα να σας φτάσει!
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 170 βαθμούς, βάλτε αλουμινόχαρτο στη ζύμη, βάλτε κάτι για βάρος και ψήστε για 25 λεπτά, να ροδίσει
  • Οταν κρυώσει, βγάλτε την ψημένη ζύμη σε πιατέλα
  • Γεμίστε την τάρτα με την κρέμα λεμονιού
  • Διακοσμήστε με ένα φυλλαράκι λεμονιάς ή άνθη λεμονιάς, βάλτε στο ψυγείο ώσπου να σερβίρετε
  • Δεν υπάρχει καλύτερο γλυκό για το Πάσχα!

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button