Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

«Συντριβή» αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Σώοι οι επιβαίνοντες, νεκρός ένας πυροσβέστης [εικόνες]

Ανώμαλη προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι πραγματοποίησε αεροσκάφος της Emirates.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Boeing 777 προσγειώθηκε ανώμαλα με την «κοιλιά» και έπιασε φωτιά στις 12:45 τοπική ώρα. Ο πιλότος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση αφού είχε ενημερώσει τον πύργο ελέγχου πως ένας από τους κινητήρες του αεροσκάφους είχε πιάσει φωτιά.

Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να κατασβέσει τη φωτιά που ξέσπασε μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Ντουμπάι ενός αεροσκάφους Boeing 777 της εταιρείας Emirates που εκτελούσε πτήση από την Ινδία.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε ο πρόεδρος της εταιρείας Σέιχ Άχμεντ μπιν Σαΐντ αλ Μακτούμ και επιβεβαίωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, πρόκειται για τον 27χρονο Jasim Issa Mohammed Hassan.

Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε το περιστατικό με ανακοίνωση της στο διαδίκτυο:

«H Emirates επιβεβαιώνει πως σήμερα, στις 3 Αυγούστου του 2016, η πτήση ΕΚ521 που ταξίδευε από το διεθνές αεροδρόμιο του Τριβάντρουμ της Ινδίας προς το Ντουμπάι, ενεπλάκη σε ατύχημα στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 275 άνθρωποι.

Το κύριο μέλημα μας αυτή τη στιγμή είναι η διασφάλιση της ασφάλειας των επιβαινόντων και γι αυτό τον λόγο όλες οι αρμόδιες αρχές και οι υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται ήδη στο σημείο. Θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεότερο».

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των αρχών, το αεροπλάνο εκκενώθηκε επιτυχώς και κανένας από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε. Για λόγους ασφαλείας διεκόπη η εναέρια κυκλοφορία ενώ ακυρώθηκαν όλες οι αναχωρήσεις.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button