Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

ΣΥΝΕΧΊΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΈΛΑΣΗ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΊΑ “Genesis”

Η κακοκαιρία “Genesis” με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τους ισχυρούς ανέμους, θα συνεχίσει να επηρεάζει έως και το βράδυ του Σαββάτου την χώρα.

Συγκεκριμένα, την Κεντρική και ανατολική Μακεδονία, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου, θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.

Ανάλογα με την πορεία των φαινομένων, θα σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του «112», ενώ η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να παραμείνουν ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Μεγάλα προβλήματα και απεγκλωβισμοί πολιτών στην Καβάλα…

Έντονα ήταν και τα προβλήματα από την κακοκαιρία Genesis στην δημοτική ενότητα Ορφανίου του Δήμου Παγγαίου, στην Καβάλα.

Από τις καταρρακτώδεις βροχές έχουν σχηματιστεί χείμαρροι που έχουν καταπιεί δρόμους και πλημμυρίζουν σπίτια.

Άντρες της Πυροσβεστικής κλήθηκαν και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τετραμελή οικογένεια με τα δύο ανήλικα παιδιά της 10 και 7 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι την στιγμή που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν πεζοί, εγκλωβίστηκαν σε χείμαρρο.

Παράλληλα, στην ίδια περιοχή οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν και μία γυναίκα που τελευταία στιγμή εγκατέλειψε το αυτοκίνητό της όταν αυτό παρασύρθηκε από χείμαρρο και συγκρατήθηκε από ένα σημείο. Όλοι οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button