Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα; Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες;  Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 
Η Νάνα Παπαδάκη στον Ιανό
Οι εκδόσεις Μελάνι και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο της Νάνας Παπαδάκη «encore.  Γυναίκες της Οδύσσειας. Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η θεωρητικός τέχνης Μαρία Γιαγιάννου. Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός και σκηνοθέτις Ρούλα Πατεράκη. Μαζί της, σε δικές του συνθέσεις, ο μουσικός και συνθέτης Βασίλης Τζαβάρας.

«Η τέλεια καταιγίδα. Το ΝΑΤΟ μετά την 11η Σεπτεμβρίου» στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το βιβλίο του Βασίλη Κασκαρέλη ««Η τέλεια καταιγίδα. Το ΝΑΤΟ μετά την 11η Σεπτεμβρίου». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Μιχάλης Κωσταράκος, στρατηγός, πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε., ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς και ο Λουκάς Τσούκαλης, καθ. Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος ΕΛΙΑΜΕΠ. Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου. Στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στις 7 το βράδυ (Λ. Συγγρού, 364, Καλλιθέα)

«Οι ελίτες» στον Πολυχώρο Μεταίχμιο
Μια περιήγηση στην ενδοχώρα της ελληνικής κοινωνίας και στα μεγάλα κεφάλαια του συλλογικού της ασυνείδητου, με αφορμή το νέο βιβλίο του Τάκη Θεοδωρόπουλου με τίτλο «Στη χώρα του περίπου». Θέμα της συζήτησης είναι η απαξίωση και η ανυπαρξία των ελίτ, μια ουσιαστική παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας που ανέδειξαν τα χρόνια της κρίσης. Ποιοι είναι αυτοί που εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία; Τι χρησιμεύουν; Μήπως τελικά η απαξίωσή τους συνιστά στην πραγματικότητα απαξίωση της δημοκρατίας; Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 7.30 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 

Η Αλκυόνη Παπαδάκη στον Ιανό
Οι εκδόσεις Καλέντη και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Αλκυόνης Παπαδάκη «Μια ατελείωτη φυγή». Για την Αλκυόνη Παπαδάκη και το έργο της θα μιλήσουν η συντονίστρια της λέσχης ανάγνωσης των εκδ. Καλέντη Βιβή Γεωργαντοπούλου και ο Κώστας Θεολόγου, καθ. Ιστορίας & Φιλοσοφίας του Πολιτισμού στο ΕΜΠ. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νόρα Ράλλη. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο Στέλιος Καλαθάς, ηθοποιός, σκηνοθέτης, εμψυχωτής. Τη βραδιά θα ντύσουν μουσικά ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο Μανώλης Μπαρδάνης (φυσαρμόνικα) και ο Αντώνης Μυτακίδης.

Ο «Αναρχικός τραπεζίτης» στο Free Thinking Zone
Μια συζήτηση για την κοινωνία, την εξουσία και το χρήμα, με αφορμή την επανέκδοση του εμβληματικού έργου του Φερνάντο Πεσσόα από τις εκδ. Gutenberg. Συμμετέχουν ο τραπεζίτης Βαγγέλης Καλαμάκης, και ο πολιτικός επιστήμονας και δημοσιογράφος Κωστής Πιερίδης. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος έχει προλογίσει παλαιότερη έκδοση του βιβλίου από τις εκδόσεις Μίνωας. Στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, στις 6.30 το απόγευμα (Σκουφά 64, Αθήνα)

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017
Η Μαρία Τζιρίτα στο βιβλιοπωλείο Θέμα στο Παγκράτι
Συνάντηση με τη συγγραφέα Μαρία Τζιρίτα με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Όσα η αγάπη συγχωρεί» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Στο βιβλιοπωλείο Θέμα, στις 7 το βράδυ (Φιλολάου 62, Παγκράτι)

Η Άννα Γαλανού στο Books Plus / Art & Coffee
Οι εκδόσεις Διόπτρα και το Βοοks Plus Art & Coffee παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Άννας Γαλανού «Θυσία. Οι δρόμοι της καταιγίδας». Την εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης. Για το βιβλίο μιλήσουν η π. αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου, δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ Βίκυ Ανδρικοπούλου και η αντιπρόεδρος Δ.Σ. Αδελφότητος Κρητών  «Η Ομόνοια» Αντωνία Μαρία Ντουντουνάκη. Ανάγνωση κειμένων και απαγγελία από την καθηγήτρια φωνητικής και ηθοποιό Γκέλυ Φλουρή. Τραγούδι με μαντολίνο και κιθάρα από την Στέλλα Καρύδα. Στο Books Plus/Art & Coffee , στις 7.30 το βράδυ (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα)

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017
Αφιέρωμα στον Bob Dylan στο Επίκεντρον
Το βιβλιοπωλείο Επίκεντρον και οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον μεγάλο τραγουδοποιό που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνία με αφορμή το νέο βιβλίο του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη «Το Φαινόμενο Bob Dylan». Θα προλογίσει ο συγγραφέας και κριτικός βιβλίου Διονύσης Μαρίνος. Με το κοινό θα συνομιλήσει ο συγγραφέας-μεταφραστής Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης. Bonus Track: ο Διαμαντής Διαμαντίδης («Μητέρα Φάλαινα Τυφλή») και η Μαρία Κουρμούλη («Transistor») παρουσιάζουν ζωντανά μια χούφτα συνθέσεις του Bob Dylan. Στο βιβλιοπωλείο Επίκεντρον, στις 8 το βράδυ (Αγίων Αναργύρων 5, Άγιοι Ανάργυροι)

Βραδιά Ποίησης στον Πολυχώρο Μεταίχμιο
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν μια βραδιά με αναγνώσεις ποιημάτων. Οι αναγνώστες καλούνται να διαλέξουν το αγαπημένο τους ποίημα και να το διαβάσουν στην παρέα του Πολυχώρου. Τη βραδιά θα συντονίσει η ποιήτρια Μαριγώ Αλεξοπούλου. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 14/03 στο polychoros@metaixmio.gr. Στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 8.30 το βράδυ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Η Άνν Ένράιτ στον Ιανό της Αθήνας
Η βραβευμένη με το Booker Man Prize Άνν Ενράιτ επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Οι συγγραφείς του κόσμου στον ΙΑΝΟ». Με την Άνν Ενράιτ θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Μαριλένα Αστραπέλλου. Το τελευταίο μυθιστόρημα της συγγραφέα «Ο χορταριασμένος δρόμος» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Στον Ιανό, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου 24, Αθήνα)

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 
«Ενδεχομένως αταξίες. Κείμενα πολιτικής και ποιητικής» στο Polis Art Café
Οι εκδόσεις Νήσος παρουσιάζουν το βιβλίο του Στάθη Γουργουρή «Ενδεχομένως αταξίες. Κείμενα πολιτικής και ποιητικής». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η
Αθηνά Αθανασίου, αν. καθηγήτρια Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Κωστής Καρπόζηλος, ιστορικός, ΑΣΚΙ, ο συγγραφέας και μεταφραστής Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης και ο ποιητής και δοκιμιογράφος Γιώργος Χουλιάρας. Στο Polis Art Café, στις 7 το βράδυ ((Πεσμαζόγλου 5, Στοά του Βιβλίου, Αθήνα)

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Συνάντηση με το συγγραφέα Μένιο Σακελλαρόπουλο με αφορμή το νέο του μυθιστόρημα «Δεκατρία κεριά στο σκοτάδι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στις 7 το βράδυ (Δομοκού 2, Αθήνα)

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 
Η Άννα Γαλανού στο Monogram στο Χολαργό
Συνάντηση με τη συγγραφέα Άννα Γαλανού με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα «Θυσία. Οι δρόμοι της καταιγίδας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Στο βιβλιοπωλείο Monogram, στις 12 το μεσημέρι (Υμηττού 17, Χολαργός)

Η Ιφιγένεια Τέκου στο Χαρτόπολις στο Ν. Ψυχικό
Συνάντηση με τη συγγραφέα Ιφιγένεια Τέκου με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα «Να ονειρευτώ ξανά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Στο βιβλιοπωλείο Χαρτόπολις, στις 12 το μεσημέρι (Δ. Βασιλείου 1, Ν. Ψυχικό)

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button