Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

«Συναγερμός» στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Τουρκαλβανική κίνηση στον Βορρά.

Μουσουλμάνοι εισβολείς στην Β.Ήπειρο για να διώξουν τους Έλληνες και να απειλήσουν τα σύνορα της Ελλάδας…

Ανησυχία προκαλεί η πρόθεση της αλβανικής κυβέρνησης να δεχτεί στο έδαφός της αλλοδαπούς από την Τουρκία και να τους εγκαταστήσει σε περιοχές όπου ζει η ελληνική κοινότητα.

Ήδη Σύροι και Παλαιστίνιοι έχουν γίνει αποδεκτοί σε αλβανικό έδαφος. Όπως μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ, υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ράμα και Ερντογάν για μετεγκατάσταση 30.000 μουσουλμάνων από την Τουρκία στην Αλβανία και σε περιοχές της Βορείου Ηπείρου, εκεί δηλαδή όπου πλειοψηφεί το ελληνικό στοιχείο.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το περασμένο καλοκαίρι συγκροτήθηκε με απόλυτη μυστικότητα ομάδα εργασίας για τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών στις περιοχές του Αργυροκάστρου (για 5.000 άτομα), Κορυτσάς (5.000), Αγίων Σαράντα (1.000), ενώ θα δημιουργηθούν Σταθμοί Α’ Βοηθειών στις συνοριακές διαβάσεις με την Ελλάδα (Κακαβιά, Ρίπεση, Μαυρομάτι, Τρεις Γέφυρες, Καπεστίτσα).

Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια:

  • Φόβος και τρομοκράτηση των Ελλήνων της Β. Ηπείρου και γιατί όχι αντικατάσταση των Ελλήνων με μουσουλμάνους Ασιάτες και Αφρικανούς.
  • Νέος κίνδυνος για τα Ελληνικά σύνορα, αυτή την φορά εκ δυσμών, με την συνεργασία Τούρκων-Αλβανών, η οποία κρατάει από πολύ παλιά.

Συγκεκριμένα, το ζήτημα των σχέσεων μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας ξεκινά αμέσως μετά το τέλος των Βαλκανικών πολέμων οι οποίοι έληξαν με την εκδίωξη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών εδαφών που αυτή κατείχε, αφήνοντάς της μόνο την Ανατολική Θράκη.

Επί πολλά χρόνια το αλβανικό στοιχείο υπηρετούσε στον Οθωμανικό στρατό αλλά και στις οθωμανικές κρατικές διοικητικές υπηρεσίες με ιδιαίτερο ζήλο, συμμετοχή είχαν και ντόπιοι εξισλαμισμένοι Έλληνες( γνωστό παράδειγμα ο Ομέρ Βρυώνης που καταγόταν από την ελληνική οικογένεια των Βρυώνιδων) ενώ και το ανθελληνικό μένος είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Στην Επανάσταση τα τουρκαλβανικά στρατεύματα αποτελούσαν το συνήθη όγκο στρατευμάτων που αποστέλλονταν στη Νότια Ελλάδα.

Με την δημιουργία του Αλβανικού κράτους, αναγνωρίστηκε ταυτόχρονα, επίσημα και με πλήρη δικαιώματα, η ελληνική μειονότητα στην περιοχή της Βόρειας Ηπείρου. Εξ αρχής η μειονότητα έχει υποστεί πολλά από την αλβανική διοίκηση η οποία έχει προσπαθήσει να εξαλβανίσει ή εκδιώξει το ελληνικό στοιχείο από την περιοχή. Τα γεγονότα αυτά είναι ολίγον τι γνωστά.

Το ζήτημα που την πιθανή συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας για τη μεταφορά 30.000 προσφύγων στην Αλβανία από την Τουρκία, ενέχει άμεσο κίνδυνο όχι μόνο για την υπόσταση της ελληνικής μειονότητας αλλά και της εθνικής ασφάλειας της χώρας στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η Τουρκία προσπάθησε και απέτυχε, να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα στη Θράκη, με οργανωμένη προσπάθεια μέσα και έξω από τα ελληνικά σύνορα και πάνω στα σύνορα.  Ψάχνοντας νεκρούς σε Έβρο και νησιά μαζί με υποκίνηση εκ των έσω πυρήνων λαθρο-τζιχαντιστών( συνελήφθη ο υπαίτιος που καλούσε στα όπλα τα “αδέρφια” του σε ένοπλο αγώνα) και άλλες προκλητικές ενέργειες οι οποίες συνάντησαν την άμεση ελληνική αντίδραση και απέτυχαν.

Οι Τούρκοι φαίνεται τώρα ότι προσπαθούν να ανοίξουν νέο μέτωπο κατά της Ελλάδας διαλύοντας το ελληνικό στοιχείο της περιοχής της Βόρειας Ηπείρου μαζί με την απειλή εξ Αλβανίας. Αν πιστεύει κανείς ότι η Τουρκία δε θα στείλει 30.000 νέους μαζί με λίγες οικογένειες και πιθανότατα πολλούς ισλαμιστές μισθοφόρους και πράκτορες της ΜΙΤ, τότε καλό είναι να ξυπνήσει την αλήθεια.

Ο Έβρος αποδείχθηκε δύσκολος για τους Τούρκους, στη Λιβύη οι μέρες των Τούρκων φαίνονται μετρημένες  και η αντίδραση της Ελλάδας μαζί με την ανάλογη διπλωματική στήριξη και η επέλαση της πανδημίας, έφεραν στην Τουρκία μία παταγώδη αποτυχία η οποία έβαλε τους Τούρκους σε δεύτερες σκέψεις για μελλοντικό δεύτερο γύρω. Προφανώς η σκέψη θα είναι με ένα ευρύτερο σχέδιο που θα περιλαμβάνει προβοκάτσιες στα σύνορα στα ανατολικά, πιθανή ενεργοποίηση πυρήνων από λαθρομετανάστες εντός της χώρας και δημιουργία έντασης στην ελληνοαλβανική μεθόριο και εξυπηρέτηση των οραμάτων της αλβανικής ηγεσίας για την εθνοκάθαρση της περιοχής.

Η Ελλάδα θα πρέπει να μην επιτρέψει την εγκατάσταση αυτού του μεγάλου αριθμού στην περιοχή της ελληνικής μειονότητας και αν δώσει στην Αλβανική ηγεσία να καταλάβει ότι αυτό θα έχει δραστική επίπτωση στις σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας. Οι ενέργειες της Τουρκίας για την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας μέσα στο επόμενο διάστημα θα επανέλθουν και είμαστε σίγουροι ότι τα επιτελεία της χώρας βλέπουν κάθε κίνηση και είναι προετοιμασμένα για κάθε σενάριο όπως απέδειξαν στην πρόσφατη προσπάθεια εισβολής από την Τουρκία.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενέργειες της Τουρκίας είναι πιθανό να οδηγήσουν σε κανονική πολεμική σύρραξη αν το σχοινί σπάσει από το τέντωμα ή γίνει ατύχημα ενώ η Ελλάδα θα κλιθεί να απαντήσει στο ερώτημα αν θα προστατέψει την Ελληνική μειονότητα στα αιματοβαμμένα χώματα της Βόρειας Ηπείρου αν επιχειρηθεί από αλβανικής πλευράς η μεταφορά 30.000 μεταναστών στην περιοχή της μειονότητας.

πηγη: www.el.gr
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button