Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Δημήτρης Πτωχός: «Κλείδωσαν» έργα και χρηματοδοτήσεις 195 εκατ. ευρώ για την Πελοπόννησο

enloutrakio

Η αναπτυξιακή πορεία της Πελοποννήσου και η επιτάχυνση των μεγάλων έργων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε ένα κλίμα συνεργασίας, επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός ρόλος της Περιφέρειας στον εθνικό σχεδιασμό, με στόχο το μετρήσιμο αποτέλεσμα στην καθημερινότητα του πολίτη.

Τα «βαριά» χρηματοδοτικά εργαλεία

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αναλύθηκαν οι πόροι που θα τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη στην περιοχή μας το επόμενο διάστημα:

  • Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης: Με την προβλεπόμενη υπερδέσμευση, ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 195 εκατομμύρια ευρώ.

  • Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση: Καταγράφεται ήδη έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, το οποίο αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

  • ΕΣΠΑ: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καταγράφει υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης, γεγονός που εγγυάται τη συνέχεια των έργων χωρίς καθυστερήσεις.

Προτεραιότητα σε Υποδομές και Πρωτογενή Τομέα

Ο Δημήτρης Πτωχός έθεσε επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα που αφορούν κάθε γωνιά της Πελοποννήσου:

  1. Υποδομές: Επιτάχυνση των έργων που διευκολύνουν τις μεταφορές και την ασφάλεια.

  2. Τουρισμός: Ενίσχυση του brand name της Πελοποννήσου μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων.

  3. Πρωτογενής Τομέας: Στήριξη της παραγωγικής βάσης και των αγροτών.

«Οι πολιτικές κρίνονται από την ταχύτητα υλοποίησης και το χειροπιαστό αποτέλεσμα», ήταν η κοινή διαπίστωση Πρωθυπουργού και Περιφερειάρχη.

Η Περιφερειακή Αρχή δείχνει να κινείται μεθοδικά, περνώντας από το στάδιο των εξαγγελιών στη φάση της υλοποίησης, διεκδικώντας συμπληρωματικά κονδύλια μέσω τομεακών προγραμμάτων για την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά Άρθρα

Back to top button