Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Στον ρυθμό των Ρίχτερ «χορεύει» η δυτική Ελλάδα: 40 σεισμοί σε Άρτα, Μεσολόγγι, Αργοσαρωνικό

Ανησυχία επικρατεί στους σεισμολόγους καθώς όλη η Ελλάδα χορεύει στο ρυθμό των Ρίχτερ με τριπλό χτύπημα του εγκέλαδου σε Άρτα, Μεσολόγγι και Αργοσαρωνικό.

Μάλιστα το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί πάνω από 40 σεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και της Πρέβεζας, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους. 

Οι σεισμικές δονήσεις, έντασης μεταξύ 2,7 και 3,7 βαθμών Ρίχτερ, έγιναν αισθητές και στους δύο νομούς, με επίκεντρο λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Αμβρακικό κόλπο, κοντά στο χωριό Πέτρα της Πρέβεζας. Σεισμολόγοι κάνουν λόγο για εξελισσόμενο φαινόμενο, κάτι που εμποδίζει την παρουσίαση ασφαλών συμπερασμάτων για το τι μέλλει γενέσθαι.

Στην περιοχή Χαλκιάδες της Άρτας ήταν το νέο επίκεντρο του σεισμού. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε στις 18.38 το απόγευμα και είχε μέγεθος 3,7 Ρίχτερ.
Το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα, κάτι που τον έκανε ιδιαίτερα αισθητό όχι μόνο στην Άρτα αλλά και στις περισσότερες περιοχές της Ηπείρου.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή Χαλκιάδες της Άρτας, 58 χιλιόμετρα από τα Γιάννενα και 27 από την Πρέβεζα.
Μια ακόμη σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σήμερα λίγο μετά τις 12:20 στην Πάτρα, το Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 14 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοανατολικά του Μεσολογγίου.
Κατά το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Μεσολογγίου.
Σεισμός 3,7 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά και στον Αργοσαρωνικό, ενώ έγινε έγινε αισθητός και στην Αθήνα.
Ο σεισμός σημειώθηκε ένα λεπτό πριν τις 20.00 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια, νοτιοανατολικά της Αίγινας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο καταγράφηκε 12 χιλιόμετρα από την Αγία Μαρίνα και 42 από την Αθήνα.
Το μέγεθος του σεισμού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν 3,7 Ρίχτερ με εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί…
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button