Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Χωρίς κατηγορία

Στις 315.449 οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου μέσα σε τρεις εβδομάδες

Περισσότερες από 300.000 αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου έγιναν μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, σύμφωνα με την αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Σε παρέμβασή της στη Βουλή, η κ. Φωτίου ανέφερε πως μέσα σε τρεις εβδομάδες έχουν γίνει 315.449 αιτήσεις και πως ήδη έχουν εγκριθεί 152.841 αιτήσεις.

«Για να τα λέμε απλά 413.000 συμπολίτες μας θα πάρουν επίδομα στέγης που ανέρχεται σε 237 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο», είπε παρουσιάζοντας στοιχεία για επίδομα ενοικίου.

Συμπλήρωσε δε, πως φέτος θα δοθούν 500 εκατομμύρια για επίδομα στέγης και για επίδομα κόκκινων δανείων και πάνω από 1.150.000 άνθρωποι θα ωφεληθούν, μόνο από αυτά τα δύο επιδόματα.

Σε συνέχεια όσων ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης για την ανάγκη παραγωγής στέγης, η κ. Φωτίου προανήγγειλε την κατάθεση μέσα στο επόμενο δίμηνο ρύθμισης για κοινωνικά προσιτή στέγη σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Τέλος, προανήγγειλε την κατάθεση ρύθμισης μέσα στο επόμενο δίμηνο για κοινωνικά προσιτή στέγη σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μέσα από το δημόσιο αποθεματικό ακινήτων.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button