Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

“Στάχτη” έγιναν 196 δισ. δολαρια μετά το Brexit

Εξανεμίστηκαν” μέσα σε λίγες ώρες μετά τη νίκη του Brexit ούτε λίγο ούτε πολύ 196,2 δις. δολάρια. Πρόκειται για κεφάλαια που ανήκαν στους 400 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, σύμφωνα με ειδικό δείκτη του Bloomberg.

Οι περιουσίες των δισεκατομμυριούχων μειώθηκαν κατά 1,8%, με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν στα 3,8 τρις. δολάρια συνολικά. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι έχασαν 81,7 δισ. δολάρια στο διήμερο της πτώσης των αγορών (Παρασκευή 24 και Δευτέρα 27 Ιουνίου), ενώ ακολούθησαν οι Αμερικανοί με το ποσό των 62,5 δισ. δολαρίων. Μικρότερη η πληγή για τους Κινέζους δισεκατομμυριούχους με απώλειες πέντε δισ. δολαρίων.

Ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Γερμανίας, Georg Schaeffler είχε και τη χειρότερη πορεία τη Δευτέρα, με ζημίες 1,9 δισ. δολαρίων. Ο Amancio Ortega έχασε 1,5 δισ. Oι Βill Gates και Mark Zuckerberg έχασαν 1,8 δισ. και 1,6 δισ. αντίστοιχα.

Από την άλλη τα χέρια τους τρίβανε οι Ασιάτες, καθώς 69 δισεκατομμυριούχοι αύξησαν τις περιουσίες τους τη Δευτέρα. Ο Takemitsu Takizaki, ιδρυτής της ιαπωνικής Keyence βρέθηκε με θετικό πρόσημο 579,3 εκατ. δολαρίων, ενώ ο – πάλι Ιάπωνας- Tadashi Yanai, πρόεδρος της Fast Retailing τον ακολούθησε με 552 εκατ. δολάρια.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button