Σοκολατένια… αμαρτία για να γλείφετε τα δάχτυλα σας!!!
Λαχταριστή σοκολατένια … αμαρτία. Μια εύκολη συνταγή (τη βρήκαμε εδώ)για ένα πεντανόστιμο κέικ με γλάσο σοκολάτας που θα λατρέψουν τα παιδιά και δεν θα μπορούν να αντισταθούν οι μεγάλοι λάτρεις της σοκολάτας.
Υλικά συνταγής
Για το κέικ:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. καστανή ζάχαρη
100 ml ξινή κρέμα (sour cream)
2 αυγά χτυπημένα
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 κ.σ. κακάο σε σκόνη
χρωματιστά “σμάρτις” ή πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα
Για το γλάσο:
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
170 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
Για το κέικ: Ζεσταίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 150 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνετε και στρώνετε καλά με λαδόχαρτο ένα ταψί τετράγωνο 22 x 22 εκατοστά.
Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τα κομματάκια σοκολάτας, το βούτυρο τη ζάχαρη και 100 ml νερό και ανακατεύετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν τα υλικά και έχετε μια ομοιογειογενή σοκολατένια κρέμα. Το αφήνετε εκτός φωτιάς για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε τη ξινή κρέμα και τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα να ενσωματωθούν.
Ανακατεύετε σε μπολ το αλεύρι με το κακάο και αρχίζετε να το ρίχνετε στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα χωρίς “σβώλους”. Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα στο ταψάκι και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λ. Ξεφορμάρετε το κέϊκ σε σχάρα να κρυώσει.
Για το γλάσο: Βάζετε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα ωραίο σοκολατένιο γλάσο. Απλώστε το γλάσο πάνω από το κέϊκ και πασπαλίστε αμέσως με τα σμάρτις ή τη πολύχρωμη σοκολατένια τρούφα. Το κόβετε αρχικά σε 6 τετράγωνα κομμάτια και μετά οροζοντίως το κάθε τετράγωνο ώστε να έχετε 12 μικρότερα κομμάτια και το απολαμβάνετε.