Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Σκουρλέτης: Ερχεται τέταρτο μνημόνιο και το γνωρίζαμε

Δήλωση-«βόμβα» έκανε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης, καθώς προέβλεψε πως η χώρα οδεύει προς τέταρτο μνημόνιο.

«Η πολιτική των μνημονίων είχε τα χαρακτηριστικά να γίνει η χώρα μας το πειραματόζωο για να εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά. Είμαστε στον 7ο χρόνο σε μνημόνιο και ακούγεται από διάφορες μεριές ότι ενδεχομένως θα χρειαστούμε νέο μνημόνιο . Βρισκόμαστε σε αυτή τη στιγμή, το γνωρίζαμε», είπε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημαρχείο Ηλιούπολης με θέμα «Οι νέες προκλήσεις, για την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία».

Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως «η σημερινή μας συγκέντρωση γίνεται σε μία αρκετά δύσκολη στιγμή” και πρόσθεσε ότι από τον Ιανουάριο του 2015 «η μη κανονικότητα έχει γίνει κανονικότητα για μας, έχει γίνει συνήθεια να λειτουργούμε σε οριακές καταστάσεις».

Υποστήριξε, δε, πως η κυβέρνηση επέλεξε τη λύση με μικρότερο κόστος για την κοινωνία για να «σε βίαιη φτωχοποίηση. Είναι όμως λάθος να συμβιβαστούμε με την ταυτότητα των μνημονίων , θα ψάχνουμε τη χαραμάδα που θα μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε μέτρα ανακούφισης».

Οσον αφορά τη διαπραγμάτευση, ανέφερε: «Θα μπορούσε να κλείσει τον Δεκέμβριο αλλά  οι δυνάμεις που βρίσκονται απέναντι μας δείχνουν να μη σέβονται την υπογραφή τους . Η υπόθεση δεν τελειώνει με την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, οι ακραίες φωνές θέλουν να κάνουν την συμφωνία του 2015 φυσαρμόνικα».

«Φωνάζοντας για εκλογές η Ν.Δ. προσπαθεί να κρύψει την ταύτιση της με το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε», είπε μεταξύ άλλων.

Η προσπάθεια «ανασκευής» Σκουρλέτη

Ο υπουργός Εσωτερικών μετά την δημοσίευση των δηλώσεων του, υποστήριξε πως τα ΜΜΕ, χρησιμοποίησαν ένα μόνο μέρος των λεγομένων του, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως αυτά μαζί με την τρόικα εσωτερικού και τους δανειστές «προσπαθούν να κάνουν την επιθυμία τους πραγματικότητα».

«Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης σε συνεργασία με την τρόικα εσωτερικού, το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε προσπαθούν να κάνουν την επιθυμία τους πραγματικότητα. Αυτό το επιχειρούν με μια αποσπασματική αναφορά 30 δευτερολέπτων, από μια ομιλία διάρκειας 52 λεπτών και με μια υπερβολική δόση αυθαίρετης ερμηνείας. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτοί που επιθυμούν ένα 4ο μνημόνιο είναι το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε και η Νέα Δημοκρατία», αναφέρει σε δήλωσή του.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button