
Σκληρό «ροκ» από τον Ιωάννη Κακούρο: «Το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ της Δημοτικής Αρχής Γκιώνη για την ανήλικη παραβατικότητα»
Σε υψηλούς τόνους επιλέγει να κινηθεί η αντιπολίτευση στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με τον δημοτικό σύμβουλο Ιωάννη Κακούρο να εξαπολύει μια σφοδρή, μετωπική επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής του Γιώργου Γκιώνη, με φόντο το ευαίσθητο και φλέγον ζήτημα της νεανικής εγκληματικότητας.
Με γραπτή του δήλωση, ο κ. Κακούρος κάνει λόγο για «απόλυτο τίποτα» και πλήρη αδράνεια των διοικούντων, κατηγορώντας τους ότι, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πέντε μήνες από τα σοβαρά περιστατικά που συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία τον περασμένο Φεβρουάριο, δεν έχει ληφθεί καμία ουσιαστική, συντονισμένη πρωτοβουλία πρόληψης.
«Χρόνος για ράλι και ταξίδια υπήρχε, για την κοινωνία όχι»
Ο κ. Κακούρος στη δήλασή του εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός, αντιπαραβάλλοντας τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής με τη σοβαρότητα του κοινωνικού προβλήματος:
«Όλο αυτό το διάστημα υπήρχε χρόνος για εκδηλώσεις, ράλι, πρωταθλήματα και πολλά ταξίδια. Για το μεγάλο κοινωνικό ζήτημα της ανήλικης παραβατικότητας, όμως, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική πρωτοβουλία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δήμος είχε όλο το περιθώριο και τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος και να συντονίσει τους αρμόδιους φορείς (σχολεία, εκπαιδευτικούς, συλλόγους γονέων, Αστυνομία και κοινωνικές υπηρεσίες), κάτι που –όπως υποστηρίζει– δεν συνέβη ποτέ.
Το παρασκήνιο στη συνεδρίαση λογοδοσίας και οι… ημερίδες του Νοεμβρίου
Το φυτίλι της δημόσιας αυτής παρέμβασης άναψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως μεταφέρει ο κ. Κακούρος, στην επίμονη ερώτηση της αντιπολίτευσης για το τι έχει πράξει η Δημοτική Αρχή από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, η απάντηση που δόθηκε προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε πως προγραμματίζονται κάποιες ενημερωτικές ημερίδες στα σχολεία από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, όχι όμως άμεσα, αλλά τον… ερχόμενο Νοέμβριο.
«Η ανήλικη παραβατικότητα δεν αντιμετωπίζεται με αναβολές», απαντά ο κ. Κακούρος, τονίζοντας ότι το πρόβλημα απαιτεί άμεσο σχέδιο, διαρκή παρουσία στα σχολεία, ενίσχυση των κοινωνικών δομών, στήριξη των οικογενειών και στοχευμένες παρεμβάσεις στις «κόκκινες» περιοχές όπου εμφανίζονται τα φαινόμενα αυτά.
«Η νέα γενιά αξίζει μια Δημοτική Αρχή που δρα και δεν παρακολουθεί»
Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο Ιωάννης Κακούρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το άμεσο μέλλον, επισημαίνοντας ότι κάθε μέρα που χάνεται χωρίς πράξεις αυξάνει τις πιθανότητες να βρεθεί η τοπική κοινωνία ξανά αντιμέτωπη με δυσάρεστα περιστατικά, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί αν υπήρχαν αντανακλαστικά.
«Η νέα γενιά του Δήμου μας αξίζει μια Δημοτική Αρχή που δρα και δεν παρακολουθεί», καταλήγει η παρέμβασή του.



