Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Σκηνικό απόλυτης καταστροφής σε Βάρδα και Μανωλάδα [βίντεο]

Στιγμές που έχει ξαναζήσει κατά το παρελθόν αλλά σε πιο έντονο βαθμό βιώνει από προχθές το βράδυ ο νομός Ηλείας και πιο συγκεκριμένα οι περιοχές της Βάρδας, της Μανωλάδας, η Ανδραβίδα, η Κυλλήνη, το Βουπράσιο και το Ψάρι.

Στην Βάρδα και το Ψάρι πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια, καλλιέργειες ενώ αρκετοί είναι και οι χείμαρροι που έχουν υπερχειλίσει. Στην Πατρών – Πύργου η κυκλοφορία διεξάγεται με πολλά προβλήματα αφού κατα τη διάρκεια της νύχτας η κυκλοφορία είχε διακοπεί στο ύψος του Βουπρασίου.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να ανταποκριθούν σε όλα τα συμβάντα στην περιοχή. Απελπισμένοι οι αγρότες που βλέπουν κατεστραμμένες τις καλλιέργειές τους. Στο δήμο Δυτικής Αχαΐας οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν καταγραφεί στις περιοχές Καγκάδι, Απιδεώνας, ‘Αραξος, Μετόχι, Λάππα, Λακκόπετρα, Ματαράγκα, Μιχόι, Άγ. Νικόλαος Σπάτων, Βουπράσιο, Σαγέικα, Μποντέικα, Λιμνοχώρι, Καλαμάκι Αλισσός Φλόκα, Ζησιμέικα, Λουσικά, και Σπαλιαρέικα. Ακόμη, ζημιές υπάρχουν στο αντλιοστάσιο της Κάτω Αχαΐας καθώς και στην βιομηχανική περιοχή.

Δείτε το βίντεο που αποτυπώνει ανάγλυφα την κατάσταση σε Μανωλάδα και Βάρδα, το οποίο τραβήχτηκε από το ελικοπτεράκι του Χρήστου Ορτέντζιο.

Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι “για ακόμη μία φορά η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας” και πρόσθεσε: “Από νωρίς το πρωί οι υπηρεσίες μας είναι στο πλευρό των κατοίκων έχοντας ως κύριο στόχο μας να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας”.

Επίσης, ανέφερε πως η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες είναι επί ποδός, ενώ ζήτησε από όλους να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς όπως τόνισε “πρόκειται για μία πολύ δύσκολη ημέρα”.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button