Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Σκηνές αποκάλυψης στην Κίνα μετά τις εκρήξεις -Τουλάχιστον 44 νεκροί και 400 οι τραυματίες [εικόνες]

Ανεστάλη η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην αποθήκη στην πόλη Τιαντζίν της βόρειας Κίνας καθώς δεν είναι σαφές το ακριβές περιεχόμενό της και η ποσότητα των “εύφλεκτων υλικών” που βρίσκονται στους χώρους της, αναφέρει ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης.

Όπως μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση, εννέα πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε χθες Τετάρτη όταν πήρε φωτιά ένα φορτίο με εκρηκτικά μέσα στην αποθήκη όπου φυλάσσονταν με αποτέλεσμα να σημειωθούν δύο ισχυρές εκρήξεις και να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι. Όπως μετέδωσαν μάλιστα πριν από λίγο τα κινεζικά Μέσα, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 44, ενω οι τραυματίες υπολογίζονται γύρω στους 400.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι εννέα πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους περιλαμβάνονται στα 17 θύματα του δυστυχήματος.

Νωρίτερα σήμερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Beijing News μετέδωσε ότι οι αρχές έχουν χάσει επαφή με 36 πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Στο σημείο της τεράστιας φωτιάς που προκλήθηκε από τις ισχυρές εκρήξεις είχαν σπεύσει τουλάχιστον 100 πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με κινεζικά μέσα ειδήσεων.

Η δημόσια τηλεόραση CCTV ανέφερε στον ιστότοπό της ότι οι εκρήξεις έγιναν σε αποθήκες εκρηκτικών γύρω στις 18:30 ώρα Ελλάδας, προκαλώντας ένα ωστικό κύμα που έγινε αισθητό σε απόσταση χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο εκρήξεις έγιναν με διαφορά 30 δευτερολέπτων η μία από την άλλη.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Σινχουά μετέδωσε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη με “επικίνδυνο εμπόριο”. Η πρώτη έκρηξη είχε την ισχύ 3 τόννων του εκρηκτικού ΤΝΤ ενώ η δεύτερη, 21 τόννων ΤΝΤ. Η δεύτερη έκρηξη φαίνεται σε βίντεο από μάρτυρες να εκτοξεύεται στον ουρανό σαν μια τεράστια πύρινη σφαίρα.

Η Τιαντζίν, που απέχει 140 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, με 15 εκατομμύρια κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2013.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button