Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Σιροπιαστά ρολάκια παγωτό (με φύλλο)

Εύκολα παγωτίνια με σιροπιασμένο φύλλο κρούστας- σαν να λέμε παγωτό και σιροπιαστό δύο σε ένα! Η συνταγή είναι του καλού μου, μετά από περιγραφή της μικρής μου εξαδέλφης που είχε δοκιμάσει κάτι παρόμοιο από ζαχαροπλαστείο.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 λίτρα παγωτό καϊμάκι
  • βούτυρο (περίπου 150 γρ)
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 κιλό νερό
  • φλούδα από ένα λεμόνι
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • κανέλα και γαρύφαλλο σκόνη

Πώς το κάνουμε:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και τα μυρωδικά και αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά περίπου (θέλουμε ένα σιρόπι σαν του μπακλαβά). Λιώνουμε το βούτυρο. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα, τα βουτυρώνουμε καλά και πασπαλιζουμε με την κανέλα και το γαρύφαλλο. Παίρνουμε τη βέργα που ανοίγουμε φύλλο και την τυλίγουμε με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Στη συνέχεια τυλίγουμε και το βουτυρωμένο φύλλο, ώστε να σχηματίσουμε ένα ρόλο. Κόβουμε προσεκτικά με ένα μαχαιράκι του φύλλο μας σε 4-5 μέρη (μόνο το φύλλο, όχι το αντικολλητικό χαρτί). Αφαιρούμε από τη βέργα μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε σε ταψί. Κάνουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσισουν τα φύλλα μας (περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο). Μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε τα ψημένα κομμάτια φύλλου από το αντικολλητικό χαρτί και τα βουτάμε στο σιρόπι- προσοχή δεν τα αφήνουμε μέσα, τα βγάζουμε αμέσως. Αφήνουμε τα ρολακια μας να κρυώσουν λίγο και κατόπιν τα γεμίζουμε με το παγωτό. Τα αφήνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον δύο ώρες.


Λίγα μυστικά ακόμα

Η τεχνική που περιγράφω με το αντικολλητικό χαρτί βοηθάει στο να κρατήσουν τα ρολακια μας το κυλινδρικό τους σχήμα.

Καλύτερα να βγάζετε το παγωτό λίγο λίγο από την κατάψυξη όσο γεμίζετε τα ρολάκια για να μην σας λιώνει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γεύση παγωτού- κατά τη γνώμη το καϊμάκι είναι το πλέον κατάλληλο.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button