Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Σημαντική ανακάλυψη για τον καρκίνο του μαστού από το πανεπιστήμιο Κύπρου

Ερευνητές του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με ερευνητές από το Boston University School of Medicine, ανακάλυψαν ένα νέο γονιδιακό στόχο που δίνει ελπίδες για την κατασκευή πιο αποτελεσματικών φαρμάκων για την πρόληψη και θεραπεία της μετάστασης του καρκίνου του μαστού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, η έρευνα έγινε στο Εργαστήριο Βιολογίας Καρκίνου και Χημειοπροφύλαξης (Cancer Biology and Chemoprevention Laboratory, CBC) του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Breast Cancer Research.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Οι οργανισμοί Susan G. Komen for the Cure Foundation και το National Institute of Health συμμετείχαν, επίσης, στη χρηματοδότηση.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Ανδρέας Κωνσταντίνου τόνισε ότι η εν λόγω ανακάλυψη ίσως στο μέλλον να μεταφραστεί σε στοχευμένη φαρμακευτική αγωγή που θα δώσει ελπίδες επιβίωσης σε εκατομμύρια γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτή την επιθετική μορφή καρκίνου.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button