
Σε «αναμμένα κάρβουνα» οι αγρότες της Κορινθίας: Μεγάλη Γενική Συνέλευση στο Κιάτο για το μέλλον των κινητοποιήσεων
Κρίσιμες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Κιάτου, καθώς ο Αγροτικός Σύλλογος της περιοχής συγκαλεί ανοιχτή Γενική Συνέλευση για όλους τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους του νομού.
ΚΙΑΤΟ. Μετά την έντονη δραστηριότητα στο μπλόκο του Κόμβου Κιάτου, το αγροτικό κίνημα της Κορινθίας περνά στην επόμενη φάση του. Ο Αγροτικός Σύλλογος Κιάτου καλεί σε μαζική συμμετοχή τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025 στις 18:00, σε μια συνάντηση που θα καθορίσει τη στάση του κλάδου απέναντι στην κυβέρνηση.
Στο τραπέζι ο φάκελος προς τον Πρωθυπουργό
Σκοπός της συνέλευσης είναι η αναλυτική ενημέρωση των μελών για τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί:
-
Η πορεία των κινητοποιήσεων: Απολογισμός των δράσεων στο μπλόκο του Κιάτου.
-
Ο φάκελος των αιτημάτων: Παρουσίαση των επίσημων διεκδικήσεων που έχουν ήδη κατατεθεί στον Πρωθυπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).
-
Τα επόμενα βήματα: Συζήτηση για τον οργανωτικό σχεδιασμό και τη θεσμική θωράκιση των αγροτών της Κορινθίας.
Ανοιχτό προσκλητήριο
Η διοίκηση του Συλλόγου τονίζει πως η συνέλευση είναι ανοιχτή και αφορά το σύνολο του αγροκτηνοτροφικού κόσμου της Κορινθίας, επισημαίνοντας πως η ενότητα είναι το «κλειδί» για τη δικαίωση των αιτημάτων τους.



