Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Ρουσφέτι της κυβέρνησης σε αυτοδιοικητικούς: Θα παίρνουν «μισθό» και οι δημοτικοί σύμβουλοι!

Ρουσφέτι σε αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους φέρνει στα κρυφά η κυβέρνηση, καθώς στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το Δημόσιο θα περιλαμβάνεται ρύθμιση που επαναφέρει την αντιμισθία και την αποζημίωση για όλους τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έτσι, οι αντιδήμαρχοι θα αμείβονται χωρίς εξαιρέσεις, καθώς έως σήμερα υπήρχαν ειδικές κατηγορίες και συγκεκριμένες θέσεις αντιδημάρχων που λάμβαναν αντιμισθία, ενώ οι περισσότερες ήταν αμισθί.

Αντίστοιχα, για τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων, οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα προβλέπουν ότι δικαιούνται αποζημίωσης για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, έως τέσσερις συνεδριάσεις το μήνα.

Το ύψος της αποζημίωσης θα είναι κατ’ ανώτατο ίσο με το 4% της αντιμισθίας του δημάρχου της Αθήνας – δηλαδή 1% για κάθε συνεδρίαση. Σήμερα, ο δήμαρχος Αθηναίων αμείβεται με το 80% των αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου, δηλαδή περίπου 4.000 ευρώ. Έτσι, η αποζημίωση για τους δημοτικούς συμβούλους θα αγγίζει τα 160 ευρώ, ενώ το κόστος θα βαρύνει τον προϋπολογισμό κάθε δήμου.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button