Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Πρόταση για ηλεκτρικά λεωφορεία σε Λουτράκι και Κόρινθο κατέθεσε στο υπουργείο Μεταφορών, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου!

 

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο υποδομών και μεταφορών για την επαναλειτουργία του τρένου στο Άργος και το Ναύπλιο, μεταξύ των άλλων , συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα προμήθειας ηλεκτροκίνητων λεωφορείων σε τρεις περιοχές της Περιφέρειας οι οποίες προσφέρονται για την λειτουργία γραμμών που θα εξυπηρετούνται από τα εν λόγω οχήματα.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης, η σχετική συζήτηση αφορούσε, α) την Αργολίδα για την ενιαία εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής Ναυπλίου, Άργους, Νέας Κίου, β) την Κορινθία για την περιοχή Κορίνθου, Λουτρακίου, Ισθμού, Αγίου Θεοδώρων και γ) στη Μεσσηνία, για την ευρύτερη περιοχή Καλαμάτας (ΤΕΙ, Νοσοκομείο, Θουρία κ.α.), Μεσσήνης και των παραθαλάσσιων κοινοτήτων ανατολικά της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η πρόταση της Περιφέρειας -που έγινε αποδεκτή, όπως είπε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας- είναι τον φορέα υλοποίησης να αποτελέσουν τα κατά τόπους ΚΤΕΛ -ενώ όπου υπάρχουν αστικό και υπεραστικό, όπως στη Μεσσηνία, η υλοποίηση να γίνει από κοινού με συνεννόηση μεταξύ τους.

Κύριος του έργου θα είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενδεχομένως δε και η Περιφέρεια μέσω των Διευθύνσεων Μεταφορών.

Όπως διευκρίνισε ο περιφερειάρχης, η κατεύθυνση είναι να ενισχυθούν τα ΚΤΕΛ και όχι να υποκατασταθούν, να έχουν οι μετακινήσεις των πολιτών πράσινο περιβαντολογικό αποτύπωμα, ενώ οι περαιτέρω λεπτομέρειες, θα πρέπει ρυθμιστούν μετά από συζητήσεις που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον…

 

Σχόλιο δικό μας;

 

Ευχής έργον να πραγματοποιηθεί η πρόταση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ώστε το Λουτράκι, μετά το ηλεκτρικό τρένο που ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες, να αποκτήσει και ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, ώστε  ο τόπος μας, να μπει για τα καλά στην αυριανή εποχή, των σύγχρονων μετακινήσεων που μόνο θετικό αποτέλεσμα έχουν για το περιβάλλον.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button