Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για την σύνδεση του Λουτρακίου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο από την οδό Αιγαίου.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης  Νίκας, με  τον  αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γκιολή Αναστάσιο,  αν και γνωρίζουν, εντούτοις για αγνώστους λόγους, με την αδιανόητη και σιωπηλή τους ανοχή, επιτρέπουν να συνδέονται παράνομοι αυτοσχέδιοι δρόμοι, με την  οδοποιία  Ισθμού-Λουτρακίου, από το ύψος του Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου, έως την στροφή των ευκαλύπτων!
 Με την θεσμική αδράνεια τους αυτή,  όχι μόνο  δημιουργούν σημαντικά &  πολυμορφικά προβλήματα, στην ομαλή συνέχιση των έργων του προαστιακού, «πυροδοτώντας» ταυτόχρονα, τα καπρίτσια και τους μίζερους μικροϋπολισμους μιας ολιγομελής ομάδας μικροϊδιοκτητών, αλλά επιπλέον, θέτουν  σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα, δεκάδων χιλιάδων δημοτών και  παραθεριστών, που χρησιμοποιούν την  συγκεκριμένη οδοποιία!
Οδοποιία που σύμφωνα με έγγραφα των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Λουτρακίου, ανήκει στην αρμοδιότητα της Π. Ε. Κορινθίας. 
Μετὰ ταῦτα, καλούμε  τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γκιολή Αναστάσιο, να επικεντρωθούν στο θεσμικό τους καθήκον όπως οφείλουν και έχουν ορκιστεί, εφαρμόζοντας άμεσα την νομιμότητα στην συγκεκριμένη περιοχή, ώστε αφενός να προστατευτεί η σωματική ακεραιότητα όλων των πολιτών, που διέρχονται καθημερινά ανυποψίαστοι του κινδύνου που διατρέχουν από την οδοποιία Ισθμού-Λουτρακίου και αφετέρου να διευκολυνθεί η  κατασκευή του έργου του προαστιακού!
Σε διαφορετική περίπτωση, τον λόγο θα έχουν, οι ελεγκτές της δημόσιας διοίκησης, ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης και ο κύριος Εισαγγελέας Κορίνθου και Αρείου Πάγου, με την αναλυτική αναφορά  που θα υποβληθεί ενώπιον τους.
 Από τούδε και στο εξής, θα είμαστε αμείλικτοι και δεν θα επιστρέψουμε σε κανέναν, να υπονομεύσει «δια της πλαγίου οδού» το   συγκεκριμένο κοινωφελές και αναπτυξιακό έργο, που αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας του Λουτρακίου. 
 Η παρωδία με μερικούς παρόδιους, που έχουν προβεί  σε περίφραξη των ιδιοκτησιών  τους μέχρι τα όρια της απαλλοτριωμένης ζώνης  του σιδηροδρομικού διαδρόμου, κάνοντας διελεύσεις  χωρίς άδεια μέσα από τις γραμμές, (1515/14 έγγραφο ΕΡΓΟΣΕ)  θα τελειώσει…
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button