Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Πιάνει λιμάνι το Μετρό του Πειραιά!

 

Το έργο, που ξεκίνησε το 2012, πέρασε από αρκετές συμπληγάδες, μιας και χρειάστηκε να γίνουν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό

Η σημαντικότερη ήταν η μετατόπιση της θέσης του σταθμού «Πειραιάς» και η εύρεση στο ίδιο σημείο βομβών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα προβλήματα αυτά προκάλεσαν και το «σπάσιμο» της επέκτασης προς Πειραιά στα δύο. Το πρώτο μισό μέχρι τη Νίκαια δόθηκε σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2020. Το δεύτερο μισό με τους τρεις σταθμούς εκτιμάται ότι θα δοθεί σε εμπορική λειτουργία το φθινόπωρο.

Ανετη σύνδεση με κέντρο, αεροδρόμιο, παραλία…

Με τη λειτουργία της επέκτασης του Μετρό μέχρι το κέντρο της πόλης ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κάλυψη του Πειραιά, με τρία μέσα σταθερής τροχιάς! Δηλαδή με Ηλεκτρικό?, ΜετρόⓂ️? και Τραμ?.

Πλέον το μεγάλο λιμάνι της πόλης θα συνδέεται με το Μετρό άνετα με το κέντρο της Αθήνας και απευθείας με το αεροδρόμιο σε περίπου μία ώρα και με το Τραμ με την παραλιακή ζώνη της πόλης, το -μελλοντικό- πάρκο στο Φάληρο, τον -επίσης μελλοντικό- πόλο του Ελληνικού, τη Γλυφάδα και μέχρι τις πλαζ στη Βούλα.

Νίκος Καραγιάννης

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button