Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Περιοδεία για τα προβλήματα στην Κορινθία πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

 

Ημέρα αφιερωμένη στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ήταν η Παρασκευή 15 Μαρτίου για τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό.

Από το Αστεροσκοπείο της τοπικής κοινότητας Κρυονερίου που ελέγχει τους δορυφόρους για λογαριασμό της NASA και στέλνει δεδομένα στον ευρωπαϊκό οργανισμό διαστήματος, έως την Αρχαία Δίολκο, ενός θαύματος της μηχανικής από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας, που αναδεικνύεται εκ νέου, και από την ανάγκη βελτίωσης κτιριακών σχολικών μονάδων, έως την επικίνδυνη διάβρωση του παραλιακού μετώπου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, επισκέφτηκε σημαντικά σημεία της Π.Ε. Κορινθίας, προχώρησε σε συναντήσεις με φορείς και με νέες ιδέες και προοπτικές, έδωσε τις απαιτούμενες κατευθύνσεις.

Η ημέρα ξεκίνησε στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, παρουσία και του Δημάρχου, Βλάση Τσιώτου, όπου η διάβρωση των ακτών έχει προκαλέσει πολλές καταστροφές. Στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή συνολική μελέτη που θα αποτελέσει και τον οδικό χάρτη για την «αναστήλωση» της παράλιας ζώνης της περιοχής του Δήμου.

1710530426839

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο 3ο Νηπιαγωγείο-Δημοτικό Ξυλοκάστρου όπου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ενημερώθηκε για τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα.

1710530426758

Ακολούθησε το έργο διαμόρφωσης και ανάπλασης της περιοχής ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα στο Ξυλόκαστρο προϋπολογισμού 870.000 ευρώ. Πεζοδρομήσεις, ασφαλτόστρωση, βελτίωση υφιστάμενων γηπέδων, είναι κάποια από όσα βρίσκονται στη σχετική μελέτη των επεμβάσεων που γίνονται στην περιοχή.

1710530426700

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ένα απαιτητικό έργο, όπως είναι η «Αντιμετώπιση κατολισθητικών  φαινομένων στον δρόμο Ξυλόκαστρο-Τρίκαλα-Χιονοδρομικό-Καρυές Κορινθίας» προϋπολογισμού 7.700.000 ευρώ, ενώ σε λίγους μήνες θα είναι έτοιμη η μελέτη προϋπολογισμού 785.000 ευρώ για την αναβάθμιση της επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου-Τρικάλων.

1710530519714

Αμέσως μετά, μετέβη στο Αστεροσκοπείο που βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Κρυονερίου, όπου σχεδιάζεται η ανέγερση κτιρίου πολλαπλών χρήσεων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου προϋπολογισμού 4.300.000 ευρώ με τη δημιουργία αμφιθεάτρου εκδηλώσεων και φιλοξενίας επισκεπτών. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία και του Δημάρχου Σικυωνίων, Σπύρου Σταματόπουλου, ξεναγήθηκε στον χώρο, ενημερώθηκε για το τεράστιο επιστημονικό έργο που επιτελεί, καθώς και για τη συνεργασία του Αστεροσκοπείου με οργανισμούς όπως η NASA και ο ευρωπαϊκός οργανισμός διαστήματος.

1710530519601

Ακολούθησε η Κόρινθος και το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο «Το έργο του Αποστόλου Παύλου» προϋπολογισμού 1.835.200 ευρώ, που με την ολοκλήρωσή του θα έχει, επίσης, ιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο και θα μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από τριάντα συμπολίτες μας.

1710530519583

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το μεγάλο έργο που αφορά το περιβαλλοντικό και το πολιτιστικό πάρκο, τμήματος του χώρου, της ανενεργής μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής απ’ την Κόρινθο έως το Βέλο, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων, Νίκου Σταυρέλη. Είναι ένα έργο, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, όπου δίπλα στην καταργημένη μετρική σιδηροδρομική γραμμή, απ’ την Κόρινθο έως το Βέλο, θα δημιουργηθεί δίκτυο πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων και λοιπών δράσεων.

1710530519494

Επόμενη στάση, η Αρχαία Δίολκος, ένα θαύμα της μηχανικής από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας που επέτρεπε στα πλοία να ταξιδεύουν στη στεριά, από το Ιόνιο Πέλαγος στο Αιγαίο, παρακάμπτοντας την Πελοποννησιακή Χερσόνησο. Ολοκληρώθηκε η εργασία ανάδειξής του και ξεκινά η συζήτηση για την βελτίωση των εγκαταστάσεων για τουριστικούς και όχι μόνο λόγους.

1710530570387

Η επίσκεψη στην Κορινθία συνεχίστηκε με το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, που ιδρύθηκε με σκοπό την ανεύρεση, συντήρηση και προβολή λαογραφικού υλικού καθώς και τη διάδοση με κάθε τρόπο των σχετικών γνώσεων και πληροφοριών στο ευρύ κοινό. Είναι κτιριακά έτοιμο και αναζητείται ο τρόπος επίσπευσης των διαδικασιών αδειοδότησής του.

1710530570423

Η μέρα έκλεισε στην έδρα της Π.Ε Κορινθίας, με συζήτηση ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό,  Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους.

1710530570314

Να σημειωθεί πως τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σπυρίδωνας Ζαχαριάς, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Σωτήριος Μουρικής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Χρυσοβαλάντης Μέλλος και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Γιώργος Σπίνος.

 

 

 

 

 

 

Πηγή korinthos TV

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button