Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Περαχώρα:Ευχαριστήρια από το ΔΣ της ΑΜΚΕ του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρα

Το ΔΣ της ΑΜΚΕ του Λαογραφικού Μουσείου Περαχώρας με περισσή χαρά ανακοινώνει την μετεγκατάσταση της Λαογραφικής Συλλογής σε νέα στέγη που παραχωρήθηκε δωρεάν από την Δημοτική Αρχή.
Πρόκειται για ένα πλινθόκτιστο κτήριο, πρώην σχολείο της δεκαετίας του ’50 στο κέντρο του χωριού και άρρηκτα συνδεδεμένο με την μνήμη των κατοίκων.
Ευχαριστούμε προσωπικά τον Δήμαρχο κύριο Γεώργιο Αλκ. Γκιώνη για την υπογραφή σύμβασης, τον αντιδήμαρχο, κύριο Αναστάσιο Σακελλαρίου, τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Ν.Π.Δ.Δ κύριο Αθανάσιο Παπαθανασίου, την κυρία Μαρία Δημοπούλου και την διευθύντρια του Γυμνασίου Περαχώρας κυρία Παναγιώτα Στάμου.
Επίσης ευχαριστούμε τον κύριο Ιωάννη Καραπανάγο για την συνεχή στήριξη από την δημιουργία του Μουσείου εν γένει.
Τον κύριο Δημήτρη Βασιλείου για την οικονομική συνεισφορά που απαιτείται για την βιωσιμότητα της προσπάθειά μας.
Στην φωτογραφία με την πίπιζα, ο δεξιοτέχνης, αυτοδίδακτος μουσικός Δημήτρης Κολλιάκος με τον γιο του Γιώργο στο νταούλι. Σε αλλοτινές εποχές την παραπάνω ανακοίνωση θα την έκανε ο μπάρμπα – Δημήτρης, Μήτε Νταουλιάρης στο παρατσούκλι, που ήταν ο ντελάλης του χωριού κι όλοι κρέμονταν από τα χείλη του…είτε για τα καλά, είτε για τα άσχημα μαντάτα! Για την σημερινή είδηση θα γέμιζε την τραγιάσκα του από φιλοδωρήματα, όπως συνήθιζε να κάνει, θα γύριζε ανάποδα την πίπιζα και με ξέχυλο το κρασί… θα έλεγε…
– Πάντα τέτοιες χαρές!
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται
– Καλή Καθαροδευτέρα και καλή Σαρακοστή!
Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη Κολλιάκο για την φωτογραφία
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button