Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΗ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ – ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟΥ

 

Σε δίκη παραπέμπεται ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, οι Αρχές απέρριψαν την αιτιολογία τού ψυχικά ασθενούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια, «ο δράστης, αντί να ζητήσει συγγνώμη από την τραγική οικογένεια του θύματος, μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Βλάχου, προσπάθησε να πείσει τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές του Πρωτοδικείου Νάξου περί του ότι είναι ακαταλόγιστος λόγω ανιάτου ψυχασθένειας, ώστε να μη δικαστεί».

Ωστόσο, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, οι πραγματογνώμονες αποφάνθηκαν ότι ο δράστης όχι μόνο δεν είναι ακαταλόγιστος, αλλά δεν είναι καν μειωμένου καταλογισμού.

Έτσι, η πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας, αναφορικά με τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο, θα οδηγηθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου ο φερόμενος ως δράστης αναμένεται να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη 26χρονη Γαρυφαλλιά ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα, τον περασμένο Ιούλιο, στη Φολέγανδρο.

Η αστυνομία αναζήτησε τον 30χρονο σύντροφό της, ο οποίος είχε βρεθεί σε βραχώδη περιοχή, κοντά στο σημείο από όπου ανασύρθηκε η σορός της άτυχης κοπέλας.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Κούγια:

«Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξης Κούγιας είναι συνήγορος υποστηρίξεως της κατηγορίας της αείμνηστης φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, που σε ηλικία 26 ετών, αφού προηγουμένως βασανίστηκε αγρίως, έχασε τη ζωή της από το Δ.Β.

Από την πρώτη στιγμή ο δράστης, αντί να ζητήσει συγγνώμη από την τραγική οικογένεια του θύματος, μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Βλάχου προσπάθησε να πείσει τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές του Πρωτοδικείου Νάξου περί του ότι είναι ακαταλόγιστος λόγω ανιάτου ψυχασθένειας, ώστε να μη δικαστεί και οδηγηθεί στις φυλακές αλλά να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο προς θεραπεία.

Σήμερα περιήλθαν στην κατοχή του γραφείου μας η με αρ. πρωτ. 109/1-6-2022 και η με αρ. πρωτ. 114/3-6-2022 πραγματογνωμοσύνες, οι οποίες διετάχθησαν για να διαπιστωθεί αν ο δράστης είναι πραγματικά ψυχικά άρρωστος και άρα ακαταλόγιστος και η απάντηση των ιατροδικαστών ήταν κόλαφος για τον ίδιο και την υπεράσπισή του. Οι πραγματογνώμονες απεφάνθησαν ότι ο δράστης όχι μόνο δεν είναι ακαταλόγιστος, αλλά δεν είναι καν μειωμένου καταλογισμού.

Μετά την απάντηση αυτή των ιατροδικαστών, η οποία βρίσκεται στην κατοχή μας, η συνεργάτης του γραφείου μας Αικατερίνη Ημέλλου υπέγραψε το πέρας της ανακρίσεως και η δικογραφία διεβιβάσθη στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Νάξου, η οποία θα προτείνει στο Δικαστικό Συμβούλιο Νάξου να παραπεμφθεί ο υγιέστατος δράστης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ώστε να δικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για την οποία προβλέπεται η ποινή της ισοβίου καθείρξεως.

Όπως είναι γνωστό, η οικογένεια Ψαρράκου επιθυμεί όπως η δίκη αυτή διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για λόγους ασφαλείας, όπως έγινε και με τη δίκη Τοπαλούδη, στην οποία, όπως είναι γνωστό, ο κος Κούγιας ήταν και πάλι συνήγορος υποστηρίξεως της κατηγορίας».

in.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button