Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Πανελλήνιες 2022 – Χατζητέγας στο CNN Greece!

 

Χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις σε γενικές γραμμές, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων οι οποίοι τώρα θα πρέπει να αναμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου για να μπουν στην συνέχεια στον «αστερισμό του μηχανογραφικού» του οποίου η συμπλήρωση σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό αναλυτή Γιώργο Χατζητέγα είναι πρωτόγνωρη διαδικασία και απαιτεί μεγάλη προσοχή.

Ξεχωριστό στοιχείο των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεωναποτέλεσε η δυσκολία των θεμάτων στα μαθηματικά και τα αρχαία που θα μειώσει τον μέσο όρο των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων, ενώ, όπως επαναλαμβάνει ο κ. Χατζητέγας η καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αναμένεται να οδηγήσει εκτός ΑΕΙ το 1/3 των υποψηφίων.

«Οι πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν ουσιαστικά χωρίς να υπάρξει κάποια αμφισβήτηση της αξιοπιστίας των θεμάτων και της επιστημονικής τους τεκμηρίωσης. Δεν υπήρξε κάτι που να αναστατώσει και να διχάσει την επιστημονική κοινότητα και τους καθηγητές, είτε τους υποψηφίους», αναφέρει ο εκπαιδευτικός και συνεχίζει:

«Στο στοιχείο που ξεχώρισε φέτος, είναι ότι σε ορισμένα μαθήματα όπως για παράδειγμα στα μαθηματικά του θετικού και οικονομικού προσανατολισμού αλλά και στα αρχαία, τα θέματα κρίθηκαν αρκετά δυσκολότερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και προς στιγμήν δημιούργησαν μια σχετική αναστάτωση. Από κει και πέρα η θεματοδοσία των δύο τελευταίων διαγωνισμάτων ήταν ισορροπημένη πάντα με γνώμονα ότι απευθύνεται σε προετοιμασμένους υποψηφίους γιατί τα θέματα απλώνονται σε όλο το εύρος της ύλης και υπό αυτή την έννοια σαφέστατα οι πολύ καλές βαθμολογίες αφορούν υποψηφίους που είχαν μελετήσει».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button