Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Παλαιστίνια κέρδισε το βραβείο της καλύτερης δασκάλας στον κόσμο και 1 εκατ. δολάρια

Η Hanan al-Hroub, παλαιστινιακής καταγωγής η οποία εργάζεται ως δασκάλα εδώ και χρόνια με παιδιά που έχουν εκτεθεί στη βία, κέρδισε το ετήσιο βραβείο «Global Teacher Prize».

Σε μια τελετή στο Ντουμπάι, που χαρακτηρίστηκε μεταξύ άλλων από τις παρεμβάσεις, μέσω βίντεο-μηνυμάτων, του πρίγκιπα Γουίλιαμ, του Πάπα και του Μπιλ Κλίντον, η νεαρή Παλαιστίνια αναφώνησε, ενώ παραλάμβανε το βραβείο, «Τα κατάφερα! Κέρδισα!».

Η νικήτρια είχε ανακοινωθεί λίγη ώρα νωρίτερα από τον ίδιον τον Πάπα Φραγκίσκο μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος. «Θα ήθελα να συγχαρώ την καθηγήτρια  Hanan al-Hroub για τη νίκη της αυτή και την κατάκτηση ενός αναγνωρισμένου κύρους βραβείου λόγω και της σπουδαίας συμβολή της στην εκπαίδευση των παιδιών», είπε ο Ποντίφικας.

Σχεδιάζει δε να δαπανήσει τα χρήματα που κέρδισε για να βοηθήσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς προς αυτήν την κατεύθυνση.
Η τελετή περιλαμβάνει και αφιερώματα από τους ηθοποιούς Matthew McConaughey και Salma Hayek, καθώς και μια σειρά από πολιτικούς, όπως ο πρώην Πρόεδρος των  ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος και απευθυνόμενος στους δέκα υποψηφίους για το βραβείο είπε «δεν το ακούτε αρκετά συχνά, αλλά το έργο σας είναι πραγματικά ηρωικό».




enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button