Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Πακιστάν: Γέννησε γιο και κέρασε γλυκά δηλητήριο – Πέθαναν 23, στο νοσοκομείο 70

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι πέθαναν, ενώ πάνω από 70 ακόμη αναγκάστηκαν να νοσηλευθούν, από την κατανάλωση μολυσμένων γλυκών στο κεντρικό Πακιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι θάνατοι ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα όταν ένας άνδρας απο την επαρχία Πουντζάμπ αγόρασε κεράσματα για να γιορτάσει τη γέννηση του γιου του. Αυτός και 11 ακόμη συγγενείς του είναι μεταξύ των νεκρών, ενώ 77 άνθρωποι συνολικά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με πέντε εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση.
Η αστυνομία συνέλαβε τους δύο ιδιοκτήτες ενός τοπικού ζαχαροπλαστείου, καθώς και έναν από τους υπαλλήλους τους, ενώ η πηγή της μόλυνσης ερευνάται ακόμη. Αξιωματούχοι των τοπικών αρχών υποπτεύονται ότι τα laddoos (γλυκό σε σχήμα μπάλας) περιείχαν ισχυρή δόση φυτοφαρμάκων.
Τα γλυκά (4,5 κιλά laddoos) αγοράστηκαν από τον Sajjad Hussain, για τη γέννηση του γιου του, στις 19 Απριλίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Irfan Faiz, στο BBC, και αμέσως 5 άτομα έχασαν την ζωή τους μόλις τα δοκιμάσαν.
Από το Σαββατοκύριακο, πολλοί περισσότεροι άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό στους 23 νεκρούς. Ο Χουσείν, 8 αδέλφια του και δυο ανιψιές του είναι μεταξύ των θυμάτων.
«Υπάρχει ένα κατάστημα με φυτοφάρμακα που ανακαινίζεται κοντά στον φούρνο και ο ιδιοκτήτης είχε αφήσει αρκετό από το εμπόρευμα του στον φούρνο για φύλαξη» δήλωσε ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, Rameez Bukhari, στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button