Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Παιδικά Χωριά SOS: Μας ζητούν παράλογους φόρους και ΕΝΦΙΑ 73.750 ευρώ

Αποφασισμένοι να προβούν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, ενάντια στη φορολογία και τον ΕΝΦΙΑ που καλούνται να πληρώσουν, δηλώνουν οι άνθρωποι των Παιδικών χωριών SOS.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ο τόκος που δημιουργούν οι χρηματικές δωρεές θεωρείται επιχειρηματικό κέρδος και φορολογείται με 26%, αντί για 15% όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας.

Στην ανακοίνωση, όπου γίνεται λόγος για παράλογη φορολογία, αναφέρεται επίσης ότι τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, τα οποία δεν λαμβάνουν καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά τους, καλούνται να καταβάλουν 73.750 ευρώ, που είναι ο ΕΝΦΙΑ για ακίνητα, τα οποία έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Παιδικών Χωριών SOS το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 200 οικογένειες με 350 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 7 εργαζομένους.

«Η βαριά φορολόγηση των κοινωφελών Ιδρυμάτων και Σωματείων στη χώρα μας, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των προγραμμάτων τους και στερεί βασικές υπηρεσίες φροντίδας και προστασίας από τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες που αυτά υποστηρίζουν, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button