Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Συμβαίνει στο Λουτράκι

Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Λουτρακίου απαντά!

ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Σεβόμενος τη θέση που υπηρετώ, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου-Περαχώρας, και έχοντας αποδείξει εμπράκτως καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας μου ότι επιθυμώ τη συναίνεση, το διάλογο και όχι την αντιπαράθεση, διαπιστώνω ότι, ορισμένοι ετερόκλητοι σωτήρες που εμφανίζονται μια φορά στα τέσσερα χρόνια, προεκλογικά, για να φωτίσουν τους δημότες, το εκλαμβάνουν αυτό ως αδυναμία.
Το χειρότερο όλων είναι όταν αυτοί οι ετερόκλητοι σωτήρες επιλέγουν να αγνοούν τη νομοθεσία που μας διέπει, να παραποιούν τα πραγματικά γεγονότα και να δημιουργούν σαθρά υπόβαθρα με σκοπό τη πολιτική καπήλευση των επιτυχιών των ανθρώπων που πραγματικά εργάζονται για το καλό του τόπου μας χωρίς από αυτή μου τη τοποθέτηση να εξαιρώ κανένα μέλος του Δ.Σ. τόσο της παρούσας όσο και της προηγούμενης Διοικήσεως.
Προφανώς ο αναπαράγων και ανώνυμος σχολιαστής του τότε λασπολογικού δημοσιεύματος θεωρεί ότι δημιουργεί θετικό προσωπικό πολιτικό υπόβαθρο για την πολιτική του ανέλιξη και θεωρεί επίσης, εσφαλμένα, ότι δεν θα λάβει τη πρέπουσα απάντηση.
Η ανοχή που επέδειξε το 2019, με τη συναίνεση όλων μας, ο τότε Πρόεδρος κ. Ρουμελιώτης Γεώργιος στο λασπολογικό αυτό δημοσίευμα, αν και είχε στη κατοχή του όλα τα έγγραφα στοιχεία που το καταρρίπτουν, έπαψε να υφίσταται.
Για να γνωρίζουν οι δημότες, το δημοσίευμα αυτό τότε ήταν ένα προεκλογικό μύθευμα που αποσκοπούσε σε συγκέντρωση “ψηφαλακίων” για τη πολιτική διάσωση του καταγγέλλοντος που δυστυχώς γι αυτόν δεν επετεύχθη.
Η πολιτική ιδεολογία του “ρίξε λάσπη, κάτι θα μείνει” ανήκει πλέον σε ένα φαύλο πολιτικό παρελθόν που ενστερνίζονται και χρησιμοποιούν μόνο οι “κομήτες” πεφωτισμένοι σωτήρες που εμφανίζονται μια φορά στα τέσσερα χρόνια, ως διέξοδο στη πολιτική τους άγνοια και ανεπάρκεια.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να γνωρίζουν οι δημότες μας τη πραγματικότητα οφείλω να επισημάνω τα εξής:
Αληθεύει ότι τα καταγγελλόμενα στο σχετικό δημοσίευμα είχαν υποβληθεί από το καταγγέλλοντα σε όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές (Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, Υπουργείο Ναυτιλίας, Αποκεντρωμένη, κλπ.) και έλαβε τις πρέπουσες απαντήσεις που απέδειξαν τη σαθρότητα και το αβάσιμο των ισχυρισμών του;
Αληθεύει ότι η τάχα μου δεύτερη προσφορά που υπήρχε αφορούσε έγγραφο που έβγαλε, στη συνεδρίαση του Δ.Σ., ο καταγγέλλων από τη τσέπη του και ήταν ανυπόγραφο, ανώνυμο, απρωτοκόλλητο και αίολο αφού απαιτούσε και ακοστολόγητες έξτρα μελέτες; Στη θέση που μας εξέλεξαν οι δημότες μας υποχρεούμαστε να υπηρετούμε τη νομιμότητα και όχι τους “φίλους” μας.
Αληθεύει ότι το μόνο διαθέσιμο Πρόγραμμα που υπήρχε για την εκτέλεση των έργων της ανάπλασης, με ανώτατο όριο χρηματοδότησης τα 5.000.000,00€, ήταν της Περιφέρειας Πελοποννήσου που προς τιμήν της και την ευχαριστούμε γι αυτό μας διέθεσε όλο το ποσό; Είναι θεμιτό όλοι να ονειρευόμαστε το τόπο μας ως Ριβιέρα ή Μονακό, αλλά τα έργα γίνονται με βάση τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα που διαθέτει η χώρα μας και όχι τα όνειρα μας. Προφανώς κάποιοι τάζουν “λαγούς με πετραχήλια” στους δημότες ονειρευόμενοι χρηματοδοτικά προγράμματα παλαιότερων εποχών και γι αυτό άλλωστε βρίσκονται εκεί που τους έταξε ο λαός.
Αληθεύει ότι αποκαταστήσαμε τη νομιμότητα επί του παραλιακού μετώπου και λάβαμε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και απεμπλακήκαμε από το θέμα των καθαιρέσεων και των προστίμων;
Αληθεύει ότι λαμβάνουμε εγκωμιαστικά σχόλια από τους πολίτες για τη διαμορφούμενη εικόνα του νέου παραλιακού μετώπου;
Αληθεύει ότι μέσω του Προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” συντάσσονται ήδη οι υπόλοιπες μελέτες για τις υπόλοιπες φάσεις της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και την ενοποίηση του από τη περιοχή Νεράιδα έως το λιμένα Λουτρακίου; Οι μελέτες αυτές θα παραδοθούν έως τέλος Αυγούστου 2023 και θα τεθούν σε διαβούλευση.
Αληθεύει ότι ο λιμένας Λουτρακίου υπάγεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και όχι στο Υπουργείο Τουρισμού και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει ο πρώην Πρόεδρος; Προφανώς πέρασε και δεν ακούμπησε.
Αληθεύει ότι το Πρόγραμμα “Θησέας” καταργήθηκε από τη κεντρική διοίκηση με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθούν οι εργασίες λόγω έλλειψης χρηματοδότησης;
Αληθεύει ότι στη μελέτη του νέου λιμενοβραχίονα δεν υπήρχε εξωτερικός βραχισμός; Δεν γνώριζε ο πρώην Πρόεδρος τι λιμάνι φτιάχνεται;
Αληθεύει ότι μόλις άνοιξαν τα χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ από την αρμόδια Δ/νση Αλιείας, υποβάλλαμε σχετική πρόταση και ενταχθήκαμε σε πράξη για την εκτέλεση έργου στο λιμένα που αφορά την ηλεκτροδότηση του, τη τοποθέτηση φανού ναυσιπλοΐας, τη τοποθέτηση pillar ηλεκτροδότησης, υδροδότησης & πυρόσβεσης, τη τοποθέτηση δεστρών & προσκρουστήρων και τη προμήθεια αντιρρυπαντικού εξοπλισμού; Τα έργα θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2023.
Αληθεύει ότι προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και καθορίσαμε Θαλάσσια Ζώνη Λιμένος με σκοπό την εκμετάλλευση της για τη προσέλκυση ανεπτυγμένων μορφών τουρισμού;
Αληθεύει ότι ο λιμένας Μαυρολίμνης ανήκει πλέον στο Φορέα μας χάρις τις ενέργειες στις οποίες προβήκαμε;
Για όλα τα ανωτέρω υπάρχουν όλα τα έγγραφα στοιχεία που αποδεικνύουν τη σαθρότητα και το ανυπόστατο των αίολων καταγγελιών και επιβεβαιώνουν ότι εμείς αποδεικνύουμε με δουλειά και με έργα την ορθότητα των επιλογών και της πολιτικής που ασκούμε.
Είναι λυπηρό δυστυχώς, να διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι με “παρωπίδες” που απουσιάζουν από τα δημοτικά δρώμενα πλέον των τεσσάρων ετών και δεν έχουν διαβάσει καν τις αναρτημένες αποφάσεις μας, τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου και εμφανίζονται ως οραματιστές έργων που έχουν ήδη δρομολογηθεί ή γίνονται, υιοθετώντας και αναπαράγοντας λασπολογικές πρακτικές ελλείψει ορθού πολιτικού λόγου και οφείλω να τους ενημερώσω ότι οι εποχές που ενημέρωναν τους δημότες, θεωρώντας τους “ιθαγενείς” με συκοφαντικά “τσιτάτα” δημοσιεύματα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτή.
Τελειώνοντας οφείλω να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά όλα τα μέλη του Δ.Σ. της παρούσας και της προηγούμενης διοικήσεως του Φορέα μας για την απαρέγκλιτη και ορθή αναπτυξιακή στρατηγική που τηρούμε και ιδιαίτερα τον πρώην Πρόεδρο και φίλο μου κ. Γιώργο Ρουμελιώτη για τις σωστές βάσεις που έβαλε για την υλοποίηση όσων εκτελούμε σήμερα.
Η τοποθέτηση μου αυτή αφορά δημοσίευμα στο site: enloutrakio.gr με τίτλο “Πιο επίκαιρο από ποτέ το άρθρο του πρώην Προέδρου του Λ.Τ. Λουτρακίου Άρη Μαρίνη”.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δ.Λ.Τ. Λ.-Π.

ΔΗΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button