Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Οσκαρ 2018: Πώς κατασκευάζονται τα φημισμένα αγαλματίδια -Σε ένα χωριουδάκι [εικόνες & βίντεο] –

Ενας μικροσκοπικός χρυσός ιππότης είναι το πολυπόθητο και ίσως το πιο αναγνωρίσιμο αγαλματίδιο στον κόσμο.

Το βραβείο Οσκαρ έχει ύψος σχεδόν 35 εκατοστά και ζυγίζει 3,85 κιλά.

Το άγαλμα σχεδίασε ο Τζορτζ Στάνλεϊ. Πρόκειται για έναν γυμνό άνδρα, ο οποίος καρφώνει ένα ξίφος σε μια μπομπίνα που έχει πέντε ακτίνες. Οι πέντε ακτίνες είναι για κάθε κλάδο της Ακαδημίας δηλαδή για τους παραγωγούς, τους σκηνοθέτες, τους σεναριογράφους, τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς.

Για το όνομα του αγαλματιδίου έχουν ακουστεί αρκετά, ενώ εκείνη η εκδοχή που ακούγεται σαν πιο πιθανή είναι ότι μία υπάλληλος της ακαδημίας ονόματι Μάργκαρετ Χέρικ μόλις είδε το βραβείο είπε ότι μοιάζει σαν τον θείο της τον Όσκαρ.

Ωστόσο, αν και αποτελεί ένα από τα πιο προβεβλημένα σύμβολα στο Χόλιγουντ παρασκευάζεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε ένα χωριουδάκι στην κοιλάδα του ποταμού Χάντσον στο Rock Tavern.

Μια ομάδα 80 ατόμων δουλεύουν ακατάπαυστα για να παρασκευάσουν τα χρυσά αγαλματάκια στο χυτήριο Polich Tallix Inc.

Σμιλεύουν τα αρχικά καλούπια, ρίχνουν το υλικό, εκτελούν την τελευταία λεπτομέρεια στο χέρι και ένα ένα παίρνει το δρόμο για την απονομή.

Ποτέ δεν γνωρίζουν από πριν πόσα αγαλματάκια πρέπει να φτιάξουν. Οσα περισσεύουν φυλάσσονται για να χρησιμοποιηθούν σε επόμενες απονομές βραβείων της Ακαδημίας.

Στο αγαλματάκι που παραλαμβάνει ο εκάστοτε βραβευμένος πρέπει να υπάρχει το όνομά του και το γιατί βραβεύτηκε. Οταν το παραλαμβάνει δεν γράφει τίποτα και η πλακέτα τοποθετείται αμέσως μετά την τελετή.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button