Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Οργισμένος ο Τσίπρας με το ΝΑΤΟ. Έντονη διαμαρτυρία από το τηλέφωνο

Οργισμένη επικοινωνία με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γένς Στόλτενμπεργκ είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με το θέμα της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Τσίπρας διαμαρτυρήθηκε έντονα γιατί ακόμη οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ δεν αναλάβει πλήρη δράση στο Αιγαίο. Φέρεται μάλιστα να τόνισε πως ο ίδιος αν και αριστερός πρωθυπουργός δέχτηκε να έρθει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ακόμη δεν υπάρχει μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Ο κ. Τσίπρας διαμαρτυρήθηκε για την απουσία «ουσιαστικής δουλειάς» στο Αιγαίο σε σχέση με το προσφυγικό.

Η επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε χθες βράδυ, με τον έλληνα πρωθυπουργό να εκφράζει στον ισχυρό άνδρα του ΝΑΤΟ την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι παρότι έδωσε την συγκατάθεσή του στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες και ακόμα δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις για ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να εξέφρασε παράπονα στον κ. Στόλτενμπεργκ για τη γενικότερη λειτουργία και επιχειρησιακή ικανότητα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα.

Κατά πληροφορίες πάντα, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ ανταπάντησε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι οι όποιες αδυναμίες οφείλονται στο γεγονός ότι η δραστηριότητα της Συμμαχίας στο Αιγαίο βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο και του ζήτησε «υπομονή».

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button