Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Επικαιρότητα

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Έκθεση φωτογραφίας στη Βαρκελώνη. Στιγμιότυπο από την έκθεση φωτογραφίας του φωτογράφου Ουίλιαμ Κλάιν που φιλοξενείται στο κέντρο πολιτισμού La Pedrera στη Βαρκελώνη. 

EPA / Enric Fontcuberta

Στιγμιότυπο από την έκθεση φωτογραφίας του φωτογράφου Ουίλιαμ Κλάιν που φιλοξενείται στο κέντρο πολιτισμού La Pedrera στη Βαρκελώνη.

Covid-19: Η Ιταλία κλείνει θέατρα και κινηματογράφους. Ένας άνδρας στο Μιλάνο περνάει μπροστά από κινηματογράφο με ενημερωτική πινακίδα πως θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρα. Οι ιταλικές αρχές παίρνουν σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας από τον νέο κορωνοϊό από την ώρα που στη γειτονική χώρα οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 100 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πάνω από 3.000. Έτσι, προσωρινά διακόπτεται η λειτουργία θεάτρων και κινηματογράφων, ενώ για έναν μήνα όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα παιχτούν κεκλεισμένων των θυρών.

REUTERS / GUGLIELMO MANGIAPANE

Ένας άνδρας στο Μιλάνο περνάει μπροστά από κινηματογράφο με ενημερωτική πινακίδα πως θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρα. Οι ιταλικές αρχές παίρνουν σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας από τον νέο κορωνοϊό από την ώρα που στη γειτονική χώρα οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 100 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πάνω από 3.000. Έτσι, προσωρινά διακόπτεται η λειτουργία θεάτρων και κινηματογράφων, ενώ για έναν μήνα όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα παιχτούν κεκλεισμένων των θυρών.

Χρώματα στην Ινδία . Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς για το Λαθμαρ Χόλι (Lathmar Holi) στο χωριό Μπαρσανά, στην Ινδία. Το φεστιβάλ, γνωστό ως η γιορτή των χρωμάτων, επειδή οι πιστοί ρίχνουν χρωματιστή σκόνη και χρωματισμένο νερό ο ένας στον άλλον, σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης. Στις συγκεκριμένες περιοχές της Ινδίας μάλιστα γιορτάζεται μια λίγο διαφορετική εκδοχή του φεστιβάλ Χόλι. 

REUTERS / ADNAN ABIDI

Στιγμιότυπο από τους εορτασμούς για το Λαθμαρ Χόλι (Lathmar Holi) στο χωριό Μπαρσανά, στην Ινδία. Το φεστιβάλ, γνωστό ως η γιορτή των χρωμάτων, επειδή οι πιστοί ρίχνουν χρωματιστή σκόνη και χρωματισμένο νερό ο ένας στον άλλον, σηματοδοτεί το τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης. Στις συγκεκριμένες περιοχές της Ινδίας μάλιστα γιορτάζεται μια λίγο διαφορετική εκδοχή του φεστιβάλ Χόλι.

Ζωή στους δρόμους. Τα πράγματα ενός άστεγου είναι τοποθετημένα σε τοίχο με γκράφιτι σε δρόμο της πόλης Όουκλαντ, στην Καλιφόρνια. 

REUTERS / SHANNON STAPLETON

Τα πράγματα ενός άστεγου είναι τοποθετημένα σε τοίχο με γκράφιτι σε δρόμο της πόλης Όουκλαντ, στην Καλιφόρνια.

Απολύμανση στο ΟΑΚΑ. Συνεργείο απολυμαίνει το κλειστό γυμναστήριο του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας. 

INTIME SPORTS / © Intime p.a.

Συνεργείο απολυμαίνει το κλειστό γυμναστήριο του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας.

Φτερουγίσματα στο Ναύπλιο . Μια λασποσκαλίδρα διακρίνεται σε υδροβιότοπο στο Ναύπλιο. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μια λασποσκαλίδρα διακρίνεται σε υδροβιότοπο στο Ναύπλιο.

Έρημη καθημερινότητα στο Ιράν. Κόσμος περνάει μπροστά από κλειστό κινηματοτογράφο στην Τεχεράνη. Οι θρησκευτικές αρχές του Ιράν απαγόρευσαν μέχρι νεωτέρας τη μαζική προσευχή, μεταξύ των άλλων και τη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής, σε μια προσπάθεια να περιοχρίσουν την επιδημία του νέου κορωνοϊού. 

EPA / STR

Κόσμος περνάει μπροστά από κλειστό κινηματοτογράφο στην Τεχεράνη. Οι θρησκευτικές αρχές του Ιράν απαγόρευσαν μέχρι νεωτέρας τη μαζική προσευχή, μεταξύ των άλλων και τη μεγάλη προσευχή της Παρασκευής, σε μια προσπάθεια να περιοχρίσουν την επιδημία του νέου κορωνοϊού.

Περιμένοντας στην τουρκική πλευρά . Πρόσφυγες και μετανάστες διακρίνονται στην Αδριανούπολη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

EPA / SEDAT SUNA

Πρόσφυγες και μετανάστες διακρίνονται στην Αδριανούπολη, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Επίθεση στο μετρό Ακρόπολης . Επίθεση από κουκουλοφόρους σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Μετρό Ακρόπολης.Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερα από 20 άτομα μπήκαν στον σταθμό και έγραψαν συνθήματα πάνω σε αγάλματα.

Eurokinissi / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Επίθεση από κουκουλοφόρους σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Μετρό Ακρόπολης.Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερα από 20 άτομα μπήκαν στον σταθμό και έγραψαν συνθήματα πάνω σε αγάλματα.

«Νοσεί» η δημόσια περίθαλψη στις ΗΠΑ. Με προστατευτική μάσκα έξω από τη Wall Street. Οι αρχές έχουν ριχτεί στη μάχη για τη στήριξη της οικονομίας μπροστά στην απειλή του κορωνοϊού, αλλά τι γίνεται με τη δημόσια υγεία και τα 27,5 εκατ. ανασφάλιστων Αμερικανών; Είναι τόσο περίπλοκη και ακριβή υπόθεση η περίθαλψη στις ΗΠΑ, που πολλαπλασιάζει τους κινδύνους από τον ιό. Εκατομμύρια δεν θα δουν γιατρό κι αυτό είναι ανησυχητικό.

REUTERS / BRENDAN MCDERMID

Με προστατευτική μάσκα έξω από τη Wall Street. Οι αρχές έχουν ριχτεί στη μάχη για τη στήριξη της οικονομίας μπροστά στην απειλή του κορωνοϊού, αλλά τι γίνεται με τη δημόσια υγεία και τα 27,5 εκατ. ανασφάλιστων Αμερικανών; Είναι τόσο περίπλοκη και ακριβή υπόθεση η περίθαλψη στις ΗΠΑ, που πολλαπλασιάζει τους κινδύνους από τον ιό. Εκατομμύρια δεν θα δουν γιατρό κι αυτό είναι ανησυχητικό.

naftemporiki.gr

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button