Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Οι Ρώσοι «Λύκοι της Νύχτας» στο Άγιο Όρος: «Ήρθαμε για να δείξουμε τον κοινό δρόμο Ελλάδας-Ρωσίας διαμέσου της Ορθοδοξίας» (βίντεο)

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Οι Ρώσοι μοτοσικλετιστές «Λύκοι της Νύχτας» ήρθαν στην Ελλάδα και πρόκειται να ταξιδεύσουν στο Άγιο Όρος για να τονίσουν την αντίσταση «ενάντια στον αόρατο σκηνοθέτη που θέλει να βάλει εμπόδια στην ενότητα των ορθόδοξων λαών».
Αντιπροσωπεία της περίφημης ρωσικής λέσχης μοτοσικλετιστών «Λύκων της Νύχτας» πραγματοποιεί συμβολική επίσκεψη-προσκύνημα σε θρηκευτικούς  προορισμούς στην Ελλάδα, με βασικό σταθμό το Άγιο Όρος. Προφανώς θα υπάρξουν και άλλες διάσημες ορθόδοξες τοποθεσίες.
Oι «Λύκοι της Νύχτας» έδωσαν σήμερα συνένετευξη Τύπου που δόθηκε στο Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο στην Αθήνα και εξήγησαν τους λόγους του ταξιδιού τους στην Ελλάδα με τελικό προορισμό το Άγιο Όρος.
Αναφέρθηκαν με θερμά λόγια για τους ιστορικούς, πολιτιστικούς και κυρίως θρησκευτικούς δεσμούς Ελλάδας και Ρωσίας και τόνισαν ότι η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του κοινού αφιερωματικού έτους 2016 «η Ελλάδα στη Ρωσία και η Ρωσία στην Ελλάδα».
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι στην συνέντευξης Τύπου παρίστατο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας, ο  Όλεγκ Μπρεντίχιν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι έχει συνεχίζεται η προετοιμασία για τη διοργάνωση της επίσκεψης του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα.
Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των «Λύκων της Νύχτας», Βλ. Στρόγκοφ μίλησε για αγάπη και ενότητα μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού και αναφέρθηκε στην φετινή χρονιά ως μια διπλή επέτειο καθώς συμπληρώνονται 75 χρόνια από την αντιναζιστική νίκη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και τα 1.000 χρόνια παρουσίας,του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιο Όρος.
«Σκοπός της λέσχης και των ταξιδιών της είναι η αντίσταση ενάντια στον αόρατο σκηνοθέτη που θέλει να βάλει εμπόδια στην ενότητα των ορθόδοξων λαών».
Ανέφερε ότι η λέσχη τους ιδρύθηκε το 1989, ότι έχει 6.000 μέλη σε όλη την Ευρώπη και ότι στη συγκεκριμένη αποστολή θα συμμετάσχουν 25 μέλη της θρυλικής λέσχης.
Οι εκπρόσωποι της αποστολής κατήγγειλαν ότι στην Πολωνία υπήρξαν προβλήματα στην διέλευση τους από την χώρα και παρά το γεγονός ότι είναι «μηχανόβιοι»- θα χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητα για τις επισκέψεις τους σε χώρους λατρείας στην Ελλάδα.
Ο πατήρ Γκόρι, που συμμετέχει στην αποστολή, ευχαρίστησε του Έλληνες γιατί κατάφεραν να διατηρήσουν το Άγιο Όρος, το οποίο χαρακτήρισε «πηγή της ελπίδας».
Ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας κ. Μπρεντίχιν στην αρχή της συνεντευξης είπε ότι το μέλλον είναι ο κοινός δρόμος Ελλάδας-Ρωσίας, η συμπόρευση των δύο εθνών για το καλύτερο, παρά τις όποιες συγκυριακές δυσχέρειες έχουν κατά καιρούς προκύψει, ενώ εκ μέρους των «Λύκων της Νύχτας» έγινε η παρουσίαση της εικόνας του Αγίου Σεργκέι Ραντόντσκι, ο οποίος έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην επίτευξη της ενότητας του ρωσικού λαού. 
Σημειώνεται ότι οι «Λύκοι της Νύχτας» δεν είναι τίποτα… γραφικοί καθώς συμμετείχαν στις συγκρούσεις στην Ουκρανία υπερσπιζόμενοι τις ρωσικές γάιες και τους ρωσικούς πληθυσμούς όπου και αν αυτοί βρίσκονται.
Έχουν πλήρη επίγνωση της σημασίας της Ορθοδοξίας και την ενότητα που αυτή μπορεί να πετύχει μεταξύ των λαών που ανήκουν στο συγκεκριμένο δόγμα της Αληθινής Θρησκείας.
Είναι οι πλέον θερμότεροι υποστηρικτές του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν και ήδη εδώ και χρόνια η δυτική προπαγάνδα προσπαθεί να τους δημιουργήσει ένα προφίλ «συμμορίας» όπως φαίνεται από τα βίντεο που ακολουθούν.
enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button