Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Πολιτική

Οι δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Δήμα από την Ηλεία…

 

Στο AgriBusiness Forum, μίλησα για την ανάγκη αποτελεσματικότερης σύνδεσης της επιστημονικής έρευνας, της εξειδικευμένης γνώσης και της τεχνολογίας με την αγροτική παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα. Αυτό αποτελεί ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για την χώρα, αλλά και μια πρόκληση που δεν θα έχει μόνο οικονομικό αντίκτυπο, αλλά και σπουδαίο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

✅ Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω της ΓΓΕΚ, σχεδιάζει σημαντικές δράσεις για την ανάπτυξη της αγροδιατροφής και για την αποτελεσματικότερη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την έρευνα και την καινοτομία.

⚠️ Χαρακτηριστικές είναι οι δράσεις του “Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ”, όπου έχουν ενταχθεί 225 καινοτόμα έργα αγροδιατροφής συνολικού προυπολογισμού 132.2 εκ. €, οι 7 Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας (Innovation Clusters) στην αγροδιατροφή, τα 2 Κέντρα Ικανοτήτων (Competence Centres) και οι 42 νεοφυείς επιχειρήσεις του #ElevateGreece στην αγροτεχνολογία.

?Το συνέδριο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πύργου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece, το Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras και η ο μη κερδοσκοπικός-μη κυβερνητικός οργανισμός Geo Routes Institute, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button