Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της εφημερίδας μας
Ενδιαφέροντα

Οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άνδρες, γιατι χρησιμοποιούν περισσότερο το μυαλό τους

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες στο κέντρο έρευνας του Ύπνου στο πανεπιστήμιο Loughborough στην Αγγλία, οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 20 λεπτά περισσότερο ύπνο από τους άνδρες.

Στην έρευνα πήραν μέρος 210 μεσήλικες άνδρες και γυναίκες.

Το μυαλό των γυναικών λειτουργεί διαφορετικά…έτσι η ανάγκη τους για ύπνο είναι κάπως μεγαλύτερη, δήλωσε ο καθηγητής Jim Horne. Οι γυναίκες μπορούν και εκτελούν πολλές διαφορετικές ενέργειες ταυτόχρονα, και είναι απίστευτα ευέλικτες. Για να είναι έτσι, χρησιμοποιούν μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου τους.

 

«Για τις γυναίκες, η έλειψη ύπνου συνδέεται με το έντονο στρες και δυσφορία, με αισθήματα εχθρότητας, κατάθλιψης και θυμού,» δήλωσε ο  Horne. «Σε αντίθεση, αυτά τα συναισθήματα δεν συνδέονται με την έλλειψη ύπνου σε ο,τι αφορά τους άνδρες.»

Ο Horne επισημαίνει επίσης πως ο εκτεταμένος ύπνος μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες βιώνουν ένα πιο βραδύ κύμα ύπνου» και ένα σημάδι ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου ανακάμπτει μεγαλύτερο κομμάτι του εγκεφάλου τους, που δείχνει με τη σειρά του ότι κατά τη διάρκεια του ξύπνιου, ο εγκέφαλος των γυναικών εργάζεται περισσότερο και πιο σκληρά από ο,τι των ανδρών.

enloutrakio

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button